mars 2011

Artisjokktid!

Vakre, delikate artisjokker dyppet i olivenolje med sitron. Ingenting kan få meg til å lengte mer etter solfylte, middelhavske omgivelser. Sukk. Det beste er jo å sitte og innta disse lekk...

David Sandoval og jeg

I januar sto jeg og hutret utenfor et hotell i Kristiansand, jeg skulle på foredrag med supermat-guru David Sandoval. Det viste seg at jeg var den eneste som ikke hadde fått med meg at han heller v...

Rå sjokolade à la Anthon Berg?

Til jul fikkvi Anthon Berg-konfekt med jordbærmarsipan av noen som ikke kjenner våre matvaner så godt. Og siden jeg er den eneste i familien som kan spise noe med melk i, fortærte jeg hele innholde...

Antioksidantbomba kakao

Kakao eren av naturens mest antioksidantrike matvarer. Til sammenligning inneholder kakao 20-30 ganger mer antioksidanter enn blåbær. Men den skal være RÅ! Med rå kakao menes kakao som ikke erva...

Vårlige risruller

Jeg laget mange av dissevietnamesiske vårrulleneher om dagen, og de fikk virkelig bein å gå på. Dehar vært populære både som matpakkemat til sønnen min og som middag til hele familien. Og jeg klare...

Kikertpannekake (indisk chilla)

Kikertpannekaker er et supert alternativ til brød. Denne indiske varianten med tomater og vårløk er en slagsslags krysning mellom pannekake og omelett. 4 dl vann 5 del kikertmel 2 ts gurkemeie...

Sanabona holder dehydratorkurs

... og dit skal jeg! Dehydrert mat lager man i en dehydrator eller en tørkemaskin, somer raw food-entusiastens beste venn. Ved å lage mat i en dehydrator beholder man næringsstoffene i maten på en...

Veskekake for folk på farten

Jeg fikk telefon fra en venninne.Hun var på vei hjem fra jobb,skrubbsulten oghadde nettoppbrukt enliten formuepå en skarve energibar fra Røtter, som forresten smakte vondt. I know the feeling! I de...

Turmat: Snille pølser med pannekake

Noen ganger må man bare ha en pølse. Det er jo så grei turmat! Noen stk. pølser i en termos, og ingen trenger å være sultne og surepå tur. I stedet for pølsebrød/lompe pleier vi å bruke pannekake (...

Ertesuppe

Å lage ertesuppe er utrolig enkelt, men man må jo helst ha tenkt litt på forhånd - for dette er saktemat. Godt ble det i alle fall, og den lille gutten min slurpet i seg. 500g erter 1 røkt/lettsa...

Grove olivenscones

Vi er nå i kategorien "hvor enkelt kan det gjøres" + "man tar hva man har". Resultatet ble noe som kan ligne scones, men altså ikke av den søte typen. Men gode ble de! Og et superenkelt alternativ ...

Blåbærpudding

Har du - som jeg - er litt anstrengt forhold til fenomenet"pudding"? Jeg syntes detvar påtide å børste støv av puddingen,så her er den i ny, revidert versjon. Frokost, mellommåltid, dessert - du be...

Om ADHD og diett i The Lancet

Jeg syntes dette måtte med på bloggen og tillater meg å sakse ubeskjedent fra forskning.no og Norsk Proteinintoleranse Forenings FB-side: En ny studie publisert i det verdensledende medisinske tid...

Fastelavnsmuffins

Ut med boller og krem - inn med brennferske, rågode sjokolademuffins med cashewkrem! Som jeg har nevnt tidligere, denne bloggen handler om å finne fram til gode alternativer, fremfor middelmådige e...

Salat med reker og eple

Noen vil kalle meg optimist, men jeg syns jeg kjenner lukten av vår utenfor vinduet. Og med våren kommer lysten på litt lettere mat. Slik som denne friske salaten med quinoa, reker og eple.Søtt, sa...

Supergrønn før frokost

Jeg starter ofte dagen med en grønn drink bestående av hvetegress og superalgen spirulina -naturlig bloddoping på sitt aller beste :-) et glass halvt om halvt med eplejuice og vann 1 ts spiruli...

Matschizofren, jeg??

Jeg føler at jeg skylder dere som leser bloggen min en forklaring, eller en presisering. I headeren på siden står det ganske enkelt"familiemat uten gluten,melk og sukker". For å utdype litt: Vårt k...

Rå sjokoladekake med bringebær

Vinterferien er her, og det blir ikke så mye tid til eksperimentering på kjøkkenet. Men jeg måtte bare prøve denne: Ani Phyos nydelige raw food-kake -uten sukker, melk og gluten. Goodness without g...
hits