I tørkemaskinen

Tørket grønnkål til vinterbruk

Det går opp og ned i kjøkkenhagelivet - som i livet ellers. Grønnkålen vi plantet med flid, og som jeg hadde mange slags planer for, står så godt som ribbet tilbake. Der har nemlig sneglene hatt fe...

Tørkede plommer

Tørkede plommer - også kalt svisker - men dog med en litt fastere konsistens. Kjempegodt, smaker nesten som sursøtt gummigodteri. Slik gjør du: Del plommene i to, og fjern steinen. Legg dem på b...

Grønnkålchips

LENGE har jeg hatt lyst til å lage dette. Kunne det være så godt som jeg har lest at det skulle være? Svaret er JA!! Grønnkålchips er himmelsk snacks. Goodbye potetgull. Jeg ville lage dem uten ...

Tørket sopp

Tidligere har jeg av og til kjøpt tørket sopp på Bondens marked, men siden vi nå har vår utmerkede tørkemaskin, var det på tide å prøve selv. Kantarellene som ikke gikk med til middag, ble dyttet i...

Mexicanske knekkebrød

I dehydrator har man muligheten til å lage spennende brød/kjeks som er basert på grønnsaker. Disse er litt "mexican style" med masse smak, og danker lett ut brødskiva på lunsjbordet. Den...

Bokhvetemüsli

Jeg driver og tester ut vår relativt nye dehydrator for tida.Ikke alle eksperimentene har et likevellykket utfall, men vi er i ferd med åbli gode venner, maskinen og jeg.Artig er det i alle fall nå...

Godteri: Rå fruktremser

Rå fruktremser er det nye godteriet her i huset. Remsene smaker nydelig friskt og fruktig, nesten som bringebærdrops -med lakriskonsistens! Skjønner? Slik lager du fruktremser: Lag en sm...

Søte semitørkede tomater

Nydelige semitørkede cherrytomater, laget i vår nye dehydrator. De blirjo som soltørkede, bare enda bedre - og smakernesten som søte, små sukkertøy.  Du kan også lage semitørkede tomater ...
hits