Frokost/lunsj/småmåltider

Yogamad

For en liten stund tilbake deltok jeg på et kurs som het "Å leve fra hjertet" eller noe slikt, jeg ble spurt av en venninne om å være med og hadde ikke helt satt meg inn i hva vi skulle. ...

Grønnkål og quinoa til frokost

Nå skulle min veganer-vennninne Tina ha sett meg. Grønnkål til frokost liksom, imponerer nesten meg selv litt... Det hører med til historien at jeg i går hadde vafler til middag og brownie til kvel...

Tunfisksalat i 2 versjoner

Det ble tunfisksalat til kvelds på min sønn og meg. Det er ikke så ofte jeg lager det, men jeg syns det er skikkelig godt en gang imellom. Fort gjort å smelle sammen er det også.  Sønnen...

Hvite bønner i himmelsk marinade

Har du ikke elsket bønner før, så kommer du til å gjøre det nå. Denne retten innebærer flere dagers tålmodig venting. Velsignet enkel er den å lage, men det tar tid. For noen virker ...

Chiagrøt med banan - for de søte små

Vi er litt opphengt i denne varianten av chiagrøt i disse dager, nemlig chiagrøt med most banan. Skal ikke påstå at det ser så lekket ut, men det smaker søtt og godt. Rett og slett en snill smaksva...

Friskt syltetøy med chiafrø (sukkerfritt)

Har du bær på frysen? Jeg har fått lov av min samarbeidspartner Camilla Høy i Fritt & Viltådele denne supre syltetøyoppskriften med dere.Stort enklere kan det ikke gjøres, og det smaker jo bare ny...

Mettende frokostgrøt

Ferien er over for denne gang, og en travel hverdag sniker seg på. Og det er ganske deilig! Ikke nødvendigvis travelheten, men jeg innrømmer gladelig at jeg trives innenfor hverdagens rammer og rut...

Glutenfri frokostgrøt

Vanligvis består min frokost av en variasjon over temaet egg, men en gang imellom syns jeg det kan være godt med litt graut. Ikke minst blir sønnen min veldig glad når han kan få grøt til frokost. ...

Hjemmelaget glutenfri müsli

Noen ganger får jeg skikkelig lyst på en bolle med müsli, men jeg syns generelt at de glutenfrie müsliene på markedet er kleine greier. Det er ofte fulle av sukker og inneholder lite vettug næring....

Spiret bokhvete

Vi bruker en del hel bokhvete, fortrinnsvis i müsli, men også i bakverk og i en skikkelig god epledessert som minner omdenne. Ved bløtlegging og spiring blir næringen i korn og frø mer tilgjengeli...

Lag din egen kokosyoghurt!

Woooha, endelig fikk jeg til å lage prima kokosyoghurt - etter et par mislykkede forsøk tidligere. Den ble supergod, og jeg er så happy! Jeg har vært en skikkelig yoghurt naturell-fan i mitt tidlig...

Chiagrøt

I disse sommertider har jeg fått heeeelt dilla på denne lette frokosten. Nemlig kald "grøt" laget av bløtlagte chiafrø. Den brukes også til dessert og kveldskos her hos oss. Veldig anvendelig, rett...

Digg klattefrokost

En kjapp brødskive er greit nok til frokost.Men hvis man vil ha noe som går kjapt, smaker godt og i tillegg holder en mett lenge, er denne klattefrokosten et godt alternativ. Eller tillunsj, for de...

Hjemmelaget salatdressing - kjekt å ha i kjøleskapet

Det vokser og gror i den lille kjøkkenhagen vår, og jeg syns det er utrolig deilig med en salat til frokost av og til. Fylle på med deilige friske grønnsaker. Men hvis en salat skal være av det met...

Superenkle frokostpletter med to ingredienser

Pip, pip herfra. Det er sommertid, og livet leves i større grad utendørs. Godt er det! Det blir nok litt mindre blogging nå i sommer, men noen sporadiske innlegg kommer helt sikkert - når det rykke...

Finfin frokost

Jeg lovet meg selv at det skulle være slutt på grønnkålbloggingen, men jeg må bare beklage - her kommer et innslag til! Dette var min frokost i morges, og jeg er mett fremdeles -tre og en halv time...

Grønne egg for små monstre

3-åringen i huset er villig til å spise det meste, så lenge det er monstermat.Denne retten er laget spesielt til ham, en "monster spesial" beståendeav egg og grønnkål :-) Ideen hentet jeg ...

Quinoa med blåbærsaus

Jeg har fremdeles blåbær på frysen fra i fjor, så jeg bestemte meg for å prøve noe nytt. Jeg laget en alternativ frokost(eller dessert, om du vil) med quinoa,nøtter,bananog blåbærsaus, men du kan g...

Artisjokktid!

Vakre, delikate artisjokker dyppet i olivenolje med sitron. Ingenting kan få meg til å lengte mer etter solfylte, middelhavske omgivelser. Sukk. Det beste er jo å sitte og innta disse lekk...

Vårlige risruller

Jeg laget mange av dissevietnamesiske vårrulleneher om dagen, og de fikk virkelig bein å gå på. Dehar vært populære både som matpakkemat til sønnen min og som middag til hele familien. Og jeg klare...

Kikertpannekake (indisk chilla)

Kikertpannekaker er et supert alternativ til brød. Denne indiske varianten med tomater og vårløk er en slagsslags krysning mellom pannekake og omelett. 4 dl vann 5 del kikertmel 2 ts gurkemeie...

Veskekake for folk på farten

Jeg fikk telefon fra en venninne.Hun var på vei hjem fra jobb,skrubbsulten oghadde nettoppbrukt enliten formuepå en skarve energibar fra Røtter, som forresten smakte vondt. I know the feeling! I de...

Blåbærpudding

Har du - som jeg - er litt anstrengt forhold til fenomenet"pudding"? Jeg syntes detvar påtide å børste støv av puddingen,så her er den i ny, revidert versjon. Frokost, mellommåltid, dessert - du be...

Restefest!

Dette er genial restemat. Rester av grøt blir til deilige lapper - perfekt som frokost, matpakkemat eller sammen med en god film. Jeg spiser demf.eks. med deilig yaconsirup og bær til eller i matpa...

Frokostgrøt med havre og quinoa

Det finnes mange variasjoner over temaet grøt hjemme hos oss, vi spiser det alltid til frokost. Det henger selvsagt sammen med at vi har en gutt på 2 år som foretrekker å starte dagen med grøt, men...
hits