hits

Middag

n kylling, flere middager

Det er ikke s ofte jeg helsteker kylling, men min snn elsker det og det er egentlig en ufattelig enkel mte tilberede en middag p. n kylling blir til flere gode middager, og vi bruker hele de...

Quinoagryte med varme krydder

Basisen for denne oppskriften er indisk "dal", linsegryte med varme krydder. Jeg byttet imidlertid linsene ut med quinoa denne gang, for en nringsrik og lettfordyelig vri (og fordi quinoaen tilfe...

Linse- og blomklgryte

Om sommeren er det tid for de lettere retter, og en varm vegetarisk variant kan vre godt p en litt kjlig sommerkveld. 2 ss kokosolje 1 lk 3 fedd hvitlk 2 ss hakket frisk ingefr 1 rd chi...

Hverdagsfisken

Fisk er fastfood her i huset, og vi pleier som regel ha noen fileter p frysen. Det er enkelt ta ut disse fra frysen om morgenen, for deretter putte dem i en form i stekeovnen om ettermiddage...

Lammeskanker - noe av det beste jeg vet!

Siden jeg startet denne bloggen for flere r siden, har det vrt meningen at denne oppskriften skulle med. Lammeskanker i langpanne, med den nydeligste saus/sjy av kraft, vin og appelsin- og sitron...

Okseragu

I vr kjpte vi 10 kg hylandsfe rett fra bonde. Det eneste som n l igjen i frysen var ei lita steik, det er som regel steik som blir liggende igjen. Jeg er ikke s glad i lage steik akkurat, d...

Bnnepasta med r tomatsaus

Det er mandag, og den er kjttfri... Noen ganger m man bare lage noe litt annet enn det man pleier, i alle fall m jeg det. Denne retten er resultatet av et par omstendigheter - nemlig en ny blend...

Makrell my way

Sprstekt makrell er smak av sommer for meg, og jeg syns det er veldig godt. Vi fisker mye selv, og i r koker det virkelig i sjen. Derfor m jeg innrmme - man kan bli litt lei sprstekt makrell....

Pulpburgere

N om sommeren blir det en god del juicing, jeg liker starte dagen med en forfriskende grnnsaksjuice. Jeg vet at det er mange som juicer over det ganske land, og n lurer jeg p - hva gjr dere ...

Tips: Eggeskall i kraften

Denne gryta med deilig kyllingkraft skal f st og godgjre seg p komfyren i noen timer. Et godt tips er la noen eggeskall f koke sammen med kraften, for ke kalsiuminnholdet. Jeg lar som re...

Fylt paprika

For noen uker siden var jeg p ferie i Valencia og gjett om jeg fikk frtset i rikelig med deilig middelhavsmat! P en vegetarrestaurant (min venninne er vegetarianer) fikk vi nydelig fylt paprika....

Slik lager du deilig fiskekraft!

Det er enkelt lage kraft, og nr man lager kraft p fiskeavskjr trenger det heller ikke ta hele dagen. Her har du en enkel oppskrift p hvordan det gjres, s skitt fiske! I denne kraften er ...

Rekeskallkraft - s godt og s enkelt!

Kraft kokt p rekeskall og -hoder er den enkleste kraften man kan lage, og den frenhver suppe til smake himmelsk. S ikke kast rekeskallene, kok kraftetter rekemltideteller legg rekeskallene i k...

Ovnsstekte margbein med toast og salat (og et lite restauranttips)

Oh, lykke. Ovnsstekte margbein, laget i en fei, og virkelig en liten delikatesse. Hvis noen av dere planlegger tur til London vil jeg p det varmeste anbefale restauranten St.John's, hvor de serve...

Kyllinglever asian style

Dette er prosjekt lever til middag, del 2. Stekt ris med kyllinglever.Den ble til som en resterett, fordi vi hadde ferdigkokt ris i kjleskapet, samt noe bacon til overs. Ogom jeg skal si det selv ...

Fra innmat er ut, til lever n gang i uka

Lever. Bare ordet fr mange rynke p nesa.Hvordan er det med deg?Spiser du lever? Eller er det uaktuelt? Det er ingen tvil om at lever har et drlig rykte. Mitt forhold til lever er omtrent slik:...

Kraftkokt ris

Ris kokt i kraft - enkelt, sunt og mettende. Og en utmerket mte bruke kraft p. Kraftkokt ris er fantastisk godt som tilbehr til hvilken som helst kjttrett. Og hr, hr - husk tilberednings...

Koke kraft - hvorfor og hvordan?

Jeg er sammen med en kokk, ergo kraftkoking har lenge vrt en del av vre matvaner. Men det var den kloke Viblanssom frst gjorde meg oppmerksom p kraftens mange kvaliteter. Kraft er gull, og det ...

Fiskekaker med rogn

Siden det n er sesong for rogn og torskelever, tenker jeg at det bare er kjre p. Rogn og lever inneholder blant annet D-vitamin, som er ekstra viktig f i seg n om vinteren. Denne oppskr...

Skrivekle og torskerogn

Jeg har flt p det en stund.Denne klen, som betyr at noe er i gjre.Formidlingsklen, om du vil.S, I'm back, om enn i litt lavere frekvens enn fr. Hver dag snakker jeg med mine kunder om sunn ...

Sallys sauterte grnnkl

Sautert grnnkl er en perfekt siderett til fisk eller kjtt. Grnnklen tar oppde gode smakene fra de andre innslagene i retten nr alt vendes i stekepanna.Dette er dessuten fastfood,kun f minutt...

Vegetargryte med linser og grnnkl

Grnnklen vokser vilt i hagen vr, s n etes det grnnkl i alle varianter her i huset (forvent noen innlegg om grnnkl framover ;-). Hvis du ikke har tilgang p grnnkl og har lyst til lage ...

Gul karri med kylling

Nam, nam, det kan ikke g for lenge uten en thai-karri til middag her i heimen. Denne gule karrien er relativt mild p smak, og passer dermedgodt ogsfor de sm. Retten finnes i en"lang" og i enkor...

Mangoscampi

Denne sommerlette scampiretten er laget etter en gammel Viestad-oppskrift. Den har fulgt meg i mange r, og er en av mine sommerfavoritter. Den er nydelig bde som forrettog som en lett rett med ri...

Svartyebnnekaker

Jeg ble fristet til lagebnnekaker fra Supermat for barn sin blogg, og det er jeg glad for at jeg gjorde! Tror jeg har ftt meg en ny vegetarfavoritt!Hun kaller dem dessuten Kaptein Sabeltann-kak...

Ganske enkelt sushi

Det er ikke s fryktelig mye si om dette mltidet, annet enn at noe av det beste jeg kan f er sushi. Og siden det p disse trakter ikke er s fryktelig fancy sushi f kjpt, lager vi den like ...

Krabberuller

Vi er n kommet tilVRRULL - VOLUMEII her p bloggen. Denne gang med nydelig kongekrabbe, og hjemmelaget sur-st-sterk saus. Jeg surret strimler/sm biter av kl, gulrot, brokkoli, vrlk, ingef...

Elg i indisk solnedgang

Elgkarbonader med indisk touch -perfekt oppladning til nasjonaldagen. Det synes i alle bde jeg og mine venner rundt bordet! Elgkarbonader til 4 personer: 500 g kjttdeig av elg (Smedstuen - kj...

Vrens frste fangst

Noe av det beste med vren er at man kan begynne fiske igjen. Man kan jo fiske om vinteren ogs, men jeg liker ikke fryse, s da handler jeg heller fisk p den lokale fiskebutikken. Menom vren...

Linsedilla

Jeg har dilla p linser. Bakgrunnen er et nske om spise litt mer vegetarmat, men som passer for hele familien. Og mine rawfood-middager og salater er ikke akkurat noe som fr snnen min til g ...

Helenes inkluderende linsegryte

Jeg har alltid med mat til snnen minhvis vi skal et sted. En middagsrett eller noen skiveri en boks og kanskje et par muffins, i tilfelle det kommer kaker p bordet. Det er noe jeg er blitt fortro...

Turmat: Snille plser med pannekake

Noen ganger m man bare ha en plse. Det er jo s grei turmat! Noen stk. plser i en termos, og ingen trenger vre sultne og surep tur. I stedet for plsebrd/lompe pleier vi bruke pannekake (...

Chili con carne

Denne har vrt minflgesvenn i festsammenheng de siste rene. Dette er kjempegod og enkelmat nr man skal mette en hel bataljon. Eller bare noen f... Oppskriften fanget jeg opp p Frokost-TV p...

Frikass

Det er kanskje ikke s sexy, men jeg tviler p atdet finnes et barn i Norges land som ikke liker bollefrikass. Det er ikke ofte jeg lager skalt barnevennlig mat - jeg mener at man ikke trenger ...

Kylling med fire krydder og vel s det

Denne kyllingen ser kanskje beskjeden ut, men skinnet bedrar - forden smaker helt nydelig! Den er en av de store slagerne her hjemme,vi fr aldri nok av denne. Og den er lett lage! Nok til 4 per...

rsmte i Sjrretklubben: Kylling p menyen

Her om dagen var det rsmte i Sjrretklubben, og klubbens eldre og yngre medlemmer var samlet til et konstruktivt mte (jeg vet det ikke ser slik ut p bildet, men det er helt sant!). Man skal...

Kofta - lammeboller

Disse smaksrike lammebollene er gode bde til lunsj, middag eller som matpakkemat. Nok til 4 personer: 600 g lammekjttdeig 1 ss garam masala 1 ts knuste korianderfr/evt. en neve frisk koriand...

Nesten fish 'n' chips

Abborene vi hadde med hjem fra isfiske ble til denne deilige middagen, medrogn og ovnsstekte btpoteter. Dersom du ikke har tilgang p abbor, kan du fint bruke torsk, steinbit eller annen filet av...