Middag

Èn kylling, flere middager

Det er ikke så ofte jeg helsteker kylling, men min sønn elsker det og det er egentlig en ufattelig enkel måte å tilberede en middag på. Én kylling blir til flere gode middager, og vi bruker hele de...

Quinoagryte med varme krydder

Basisen for denne oppskriften er indisk "dal", linsegryte med varme krydder. Jeg byttet imidlertid linsene ut med quinoa denne gang, for en næringsrik og lettfordøyelig vri (og fordi quinoaen tilfe...

Linse- og blomkålgryte

Om sommeren er det tid for de lettere retter, og en varm vegetarisk variant kan være godt på en litt kjølig sommerkveld. 2 ss kokosolje 1 løk 3 fedd hvitløk 2 ss hakket frisk ingefær 1 rød chi...

Hverdagsfisken

Fisk er fastfood her i huset, og vi pleier som regel å ha noen fileter på frysen. Det er enkelt å ta ut disse fra frysen om morgenen, for deretter å putte dem i en form i stekeovnen om ettermiddage...

Lammeskanker - noe av det beste jeg vet!

Siden jeg startet denne bloggen for flere år siden, har det vært meningen at denne oppskriften skulle med. Lammeskanker i langpanne, med den nydeligste saus/sjy av kraft, vin og appelsin- og sitron...

Okseragu

I vår kjøpte vi 10 kg høylandsfe rett fra bonde. Det eneste som nå lå igjen i frysen var ei lita steik, det er som regel steik som blir liggende igjen. Jeg er ikke så glad i å lage steik akkurat, d...

Bønnepasta med rå tomatsaus

Det er mandag, og den er kjøttfri... Noen ganger må man bare lage noe litt annet enn det man pleier, i alle fall må jeg det. Denne retten er resultatet av et par omstendigheter - nemlig en ny blend...

Makrell my way

Sprøstekt makrell er smak av sommer for meg, og jeg syns det er veldig godt. Vi fisker mye selv, og i år koker det virkelig i sjøen. Derfor må jeg innrømme - man kan bli litt lei sprøstekt makrell....

Pulpburgere

Nå om sommeren blir det en god del juicing, jeg liker å starte dagen med en forfriskende grønnsaksjuice. Jeg vet at det er mange som juicer over det ganske land, og nå lurer jeg på - hva gjør dere ...

Tips: Eggeskall i kraften

Denne gryta med deilig kyllingkraft skal få stå og godgjøre seg på komfyren i noen timer. Et godt tips er å la noen eggeskall få koke sammen med kraften, for å øke kalsiuminnholdet. Jeg lar som re...

Fylt paprika

For noen uker siden var jeg på ferie i Valencia og gjett om jeg fikk fråtset i rikelig med deilig middelhavsmat! På en vegetarrestaurant (min venninne er vegetarianer) fikk vi nydelig fylt paprika....

Slik lager du deilig fiskekraft!

Det er enkelt å lage kraft, og når man lager kraft på fiskeavskjær trenger det heller ikke ta hele dagen. Her har du en enkel oppskrift på hvordan det gjøres, så skitt fiske! I denne kraften er ...

Rekeskallkraft - sååå godt og så enkelt!

Kraft kokt på rekeskall og -hoder er den enkleste kraften man kan lage, og den fårenhver suppe til åsmake himmelsk. Så ikke kast rekeskallene, kok kraftetter rekemåltideteller legg rekeskallene i k...

Ovnsstekte margbein med toast og salat (og et lite restauranttips)

Oh, lykke. Ovnsstekte margbein, laget i en fei, og virkelig en liten delikatesse. Hvis noen av dere planlegger tur til London vil jeg på det varmeste anbefale restauranten St.John's, hvor de serve...

Kyllinglever asian style

Dette er prosjekt lever til middag, del 2. Stekt ris med kyllinglever.Den ble til som en resterett, fordi vi hadde ferdigkokt ris i kjøleskapet, samt noe bacon til overs. Ogom jeg skal si det selv ...

Fra innmat er ut, til lever én gang i uka

Lever. Bare ordet får mange rynke på nesa.Hvordan er det med deg?Spiser du lever? Eller er det uaktuelt? Det er ingen tvil om at lever har et dårlig rykte. Mitt forhold til lever er omtrent slik:...

Kraftkokt ris

Ris kokt i kraft - enkelt, sunt og mettende. Og en utmerket måte å bruke kraft på. Kraftkokt ris er fantastisk godt som tilbehør til hvilken som helst kjøttrett. Og hør, hør - husk tilberednings...

Koke kraft - hvorfor og hvordan?

Jeg er sammen med en kokk, ergo kraftkoking har lenge vært en del av våre matvaner. Men det var den kloke Viblanssom først gjorde meg oppmerksom på kraftens mange kvaliteter. Kraft er gull, og det ...

Fiskekaker med rogn

Siden det nå er sesong for rogn og torskelever, tenker jeg at det bare er å kjøre på. Rogn og lever inneholder blant annet D-vitamin, som er ekstra viktig å få i seg nå om vinteren. Denne oppskr...

Skrivekløe og torskerogn

Jeg har følt på det en stund.Denne kløen, som betyr at noe er i gjære.Formidlingskløen, om du vil.Så, I'm back, om enn i litt lavere frekvens enn før. Hver dag snakker jeg med mine kunder om sunn ...

Sallys sauterte grønnkål

Sautert grønnkål er en perfekt siderett til fisk eller kjøtt. Grønnkålen tar oppde gode smakene fra de andre innslagene i retten når alt vendes i stekepanna.Dette er dessuten fastfood,kun få minutt...

Vegetargryte med linser og grønnkål

Grønnkålen vokser vilt i hagen vår, så nå etes det grønnkål i alle varianter her i huset (forvent noen innlegg om grønnkål framover ;-). Hvis du ikke har tilgang på grønnkål og har lyst til å lage ...

Gul karri med kylling

Nam, nam, det kan ikke gå for lenge uten en thai-karri til middag her i heimen. Denne gule karrien er relativt mild på smak, og passer dermedgodt ogsåfor de små. Retten finnes i en"lang" og i enkor...

Mangoscampi

Denne sommerlette scampiretten er laget etter en gammel Viestad-oppskrift. Den har fulgt meg i mange år, og er en av mine sommerfavoritter. Den er nydelig både som forrettog som en lett rett med ri...

Svartøyebønnekaker

Jeg ble fristet til å lagebønnekaker fra Supermat for barn sin blogg, og det er jeg glad for at jeg gjorde! Tror jeg har fått meg en ny vegetarfavoritt!Hun kaller dem dessuten Kaptein Sabeltann-kak...

Ganske enkelt sushi

Det er ikke så fryktelig mye å si om dette måltidet, annet enn at noe av det beste jeg kan få er sushi. Og siden det på disse trakter ikke er så fryktelig fancy sushi å få kjøpt, lager vi den like ...

Krabberuller

Vi er nå kommet tilVÅRRULL - VOLUMEII her på bloggen. Denne gang med nydelig kongekrabbe, og hjemmelaget sur-søt-sterk saus. Jeg surret strimler/små biter av kål, gulrot, brokkoli, vårløk, ingef...

Elg i indisk solnedgang

Elgkarbonader med indisk touch -perfekt oppladning til nasjonaldagen. Det synes i alle både jeg og mine venner rundt bordet! Elgkarbonader til 4 personer: 500 g kjøttdeig av elg (Smedstuen - kj...

Vårens første fangst

Noe av det beste med våren er at man kan begynne å fiske igjen. Man kan jo fiske om vinteren også, men jeg liker ikke å fryse, så da handler jeg heller fisk på den lokale fiskebutikken. Menom våren...

Linsedilla

Jeg har dilla på linser. Bakgrunnen er et ønske om å spise litt mer vegetarmat, men som passer for hele familien. Og mine rawfood-middager og salater er ikke akkurat noe som får sønnen min til ågå ...

Helenes inkluderende linsegryte

Jeg har alltid med mat til sønnen minhvis vi skal et sted. En middagsrett eller noen skiveri en boks og kanskje et par muffins, i tilfelle det kommer kaker på bordet. Det er noe jeg er blitt fortro...

Turmat: Snille pølser med pannekake

Noen ganger må man bare ha en pølse. Det er jo så grei turmat! Noen stk. pølser i en termos, og ingen trenger å være sultne og surepå tur. I stedet for pølsebrød/lompe pleier vi å bruke pannekake (...

Chili con carne

Denne har vært minfølgesvenn i festsammenheng de siste årene. Dette er kjempegod og enkelmat når man skal mette en hel bataljon. Eller bare noen få... Oppskriften fanget jeg opp på Frokost-TV på...

Frikassé

Det er kanskje ikke så sexy, men jeg tviler på atdet finnes et barn i Norges land som ikke liker bollefrikassé. Det er ikke ofte jeg lager såkalt barnevennlig mat - jeg mener at man ikke trenger å ...

Kylling med fire krydder og vel så det

Denne kyllingen ser kanskje beskjeden ut, men skinnet bedrar - forden smaker helt nydelig! Den er en av de store slagerne her hjemme,vi får aldri nok av denne. Og den er lett å lage! Nok til 4 per...

Årsmøte i Sjøørretklubben: Kylling på menyen

Her om dagen var det årsmøte i Sjøørretklubben, og klubbens eldre og yngre medlemmer var samlet til et konstruktivt møte (jeg vet det ikke ser slik ut på bildet, men det er helt sant!). Man skal...

Kofta - lammeboller

Disse smaksrike lammebollene er gode både til lunsj, middag eller som matpakkemat. Nok til 4 personer: 600 g lammekjøttdeig 1 ss garam masala 1 ts knuste korianderfrø/evt. en neve frisk koriand...

Nesten fish 'n' chips

Abborene vi hadde med hjem fra isfiske ble til denne deilige middagen, medrogn og ovnsstekte båtpoteter. Dersom du ikke har tilgang på abbor, kan du fint bruke torsk, steinbit eller annen filet av...
hits