Dipper/tilbehør

Syltede agurker

Det er tid for å "forevige" det grønne, røde, gule og blå på glass og i frysebokser. Litt av en sjau denne tida her, for maniske sankere som meg selv. Men belønningen ligger der framme, i mørket en...

Grønnkålpesto

Vi har hatt rikelig med grønnkål i hagen denne sommeren. Hvert år tenker jeg - what to do with all of it? Det er begrenset hvor mye grønnkålchips man spiser, så noe blir tørket slik du kan se HER. ...

Tysk plommesyltetøy - Latwerge

I år har vi ikke fått plukket plommer, slik vi pleier, noe som selvsagt har plaget mitt sankehjerte en hel del. Så i går fant jeg ut det var på tide å hive seg rundt hvis vi skulle få noen plommer ...

Klarnet smør - skuddsikker metode!

Det har vært noen oppskrifter her på bloggen som inneholder klarnet smør, og flere vil det nok komme. Derfor tenkte jeg det var på sin plass å gjennomgå steg for steg hvordan man klarner smør. Klar...

Sauerkraut med rosin og eple - naturlig probiotika!

Sauerkraut - surkål på den ekte måde. Ikke laget med eddik og sukker, men kål som blir frisk og syrlig gjennom en fermenteringsprosess. Det flotte med fermentering er at det dannes probiotiske bakt...

Eplemos

Eplemos har fått sin renessanse her i huset denne høsten. Jeg hadde helt glemt hvor godt det er! Jeg sykler mye og ser bugnende eplehager overalt. Det er mye epler rundt omkring som ikke blir pluk...

Tykne syltetøyet med agar agar

Skal du lage syltetøy? Tykne syltetøyet på naturlig vis med agar agar! Du trenger: 4 kurver bringebær en liten teskje agar agar søtning: sukrin pluss/rårørsukker Agar agar er et vegetabils...

Ramsløkpesto

En fin måte å få ramsløken til å vare litt utover høsten er å lage pesto og fryse ned. Jeg tok en liten sjau her om dagen ogfikk ganske så mange små glass. Sier ikke hvor mange, haha, for da blir d...

Fermentert ketchup

Jeg lot meg inspirere ketchupoppskriftene tilMarianne og Gryog fikk lyst til å prøve selv. For at ketchupen skal kunne oppbevares en stund, må den fermenteres. Det gir dessuten en sunn ketchup fylt...

Tunfisksalat

Et spørsmål jeg har fått flere ganger,erhva vi spiser som pålegg nårvi ikke spiser smør og ost. Og for å svare litt dumt, så spiser manalt annet enn smør og ost :-) Istedet for smør bruker viofte h...

Hjemmelaget majones på to minutter

Vi er storforbrukere av majones hjemme hos oss, det er på en måte vårt smør og smaker jo fantastisk sammen med pålegg på brødskiva. Som oftest lager jeg majonesen selv, men jeg innrømmer at jeg syn...

Den perfekte gave?

En gave som er vakker,med nydelig smak ogsomer laget med hjertevarme... Hva mer kan man ønske seg enn et glass syltede rødbeter?! Jeg kjøpte et par kilo økologiske rødbeter for en tid tilbake. Den...

Hummus

Hummus - kikertpuré - er utrolig anvendelig og kan brukes til kjøtt, fisk, på brødskiva, som dipp til grønnsaker etc. Her er min oppskrift: 400 g kokte kikerter/evt. en boks hermetiske (uten vann...
hits