Blogg

Søndagsproduksjon

Litt manisk søndagsproduksjon på kjøkkenet i dag. Man må smi mens jernet er varmt! Og i dag kom en etterlengtet arbeidslyst og skaperkraft dalende, etter at jeg en god stund har vært litt inne ...

The jump

Enkel detox med "oil pulling"

"Oil pulling", som betyr å rense munnen med olje, er en gammel metode som stammer fra ayurveda (det indiske medisinske systemet). Det er en enkel detoxmetode som gir god munnhelse og rene tenner. ...

Nydelig kroppsskrubb med epsomsalt

Sommeren er sesong for reddiker, jordbær og...... peeling! Denne kroppsskrubben er superenkel å lage og gir deg lekker sommerhud på 1-2-3.Den er laget med epsomsalt, som har en fantastisk mykgjøre...

Olje for kroppen (og litt for sjelen også)

Lenge har jeg vært på leting etter de beste økologiske hudpleieproduktene, og jeg har prøvd endel forskjellig. Denne kroppsoljen fra Dr. Hauschka er jeg helt forelsket i, den er superlett å smøre ...

Glem alt du har lært - slik fjerner du flåtten!

En liten rakker hadde satt seg fast på ryggen til min sønn. Hvis du ser riktig godt etter på bildet, vil du kanskje få øye på den øverst på ryggsøylen. "Her var det en flått, den må vi fjerne! Nei ...

Knut sine høner

Sønnen min og jeg har besøkt Knut. Knut er eggebonde og leverer øko-egg til butikken min Helseboden i Mandal. Han bor et lite stykke utenfor byen og driver geskjeften sin på deilig gammeldags vis....

Lett bytte!

Det var dags for vårens hyggeligste jentekveld. Åtte jenter med hver sin pose (les: sekk) med klær, sko og annet dilldall som har blitt liggende litt for lenge og vansmekte i skapet. En flaske vin ...

God påske!

Påskeferie er årets beste ferie, syns jeg, med forventninger om alt godt i vente. Etter en liten bloggpause håper jeg å være tilbake med saftige blogginnlegg etter påske. Med denne vakre buketten l...

Når man trenger å logge av....

Etter at vi for noen år siden la om kostholdet, har jeg fått et helt annet overskudd enn jeg hadde tidligere. Før kunne jeg slite veldig med å holde oppe energien om ettermiddagen og lengtet ofte e...

2015 - velkommen!

Godt nytt år, kjære lesere! Måtte det bli fylt med alt som gir deg glede og tilfredshet! 2014 var ikke mitt beste år, men det var også langt fra det verste. Ingen store kriser, et år ganske på det...

Følg bloggen på Facebook!

Hallo i uken, jeg har helt glemt å nevne her at du kan følge bloggen på Facebook. Du finner den HER. Det tok bare ca. fire år med blogg før den fant veien til fjesboka....

Økologisk kjøtt fra Fritt & Vilt og bittelitt sjølvberging

Jeg er sånn halvkry av at vi har fått til litt sjølvberging dette året. Sjølfiska laks (ikke helt sjøl, men av mannen i huset) levert til lokalt røykeri, poteter og grønnkål fra hagen. Samt godt me...

Mat som barn kan blomstre på

Hvis man skal kunne si at jeg har en overordnet matfilosofi, vil den være omtrent slik: Jeg tror på hel og ren mat, tilberedt på skikkelig vis, med fravær av opioide peptider (som fins i gluten og ...

Godt nytt år!

Godt nytt år alle fine lesere! Blir helt rørt over å se på statistikken på bloggen min at den lever i beste velgående, mens jeg ligger på latsiden og leverer null og ingenting. Slik kommer det til...

Hjemmelagde tennbriketter

Gavene til dem som har alt: Vi har hatt en solid produksjon av diverse mat og drikke denne høsten og henter nok litt fra dette lageret til julegaver til de voksne som absurd nok "har alt". Kanskje...

Høstlista mi

Når man først har havnet laaangt ut på viddene med denne bloggingen, kan det være vanskelig å hente seg inn igjen. Jeg har mange ideer, og også en del bilder liggende, men tastaturfingrene slår krø...

Enkel bursdagslek (og hvordan redusere sukkerinntaket...)

Vi holdt nylig barnebursdag hjemme hos oss. Fem år gamle gutter med masse humør og energi! Som dere sikkert har skjønt er jegikke noen stor fan av godteposene som ofte skal med hjem fra slike selsk...

Ut og plukke bringebær!

Jeg tror kanskje vi er verdens dårligste blåbærplukkere, my old man og jeg. Eller rettere sagt verdens dårligste blåbærfinnere. De siste tre årene har vi funnet latterlig lite blåbær, de gangene vi...

Sesamolje fra topp til tå gir vakker sommerhud

I vinter var jeg på workshop hos min venninne Helene, som er yogalærer. På kurset lærte vi ulike ayurvediske morgenrutiner, og èn av disse behandlingene har jeg hatt spesielt glede av og har derfor...

Kommentar fra PP, og oppturer og nedturer i livets skole

I mitt forrige blogginnlegg om gratis webinar om ADHD/ASD, fikk jeg en kritisk kommentar fra Pirkepetter. Det er ikke alle som vet hvem han er, så dette innlegget er mest for dem som vet hvem han e...

Matauk - vi deler en kalv

Her ser dere bilder fra det lokale kjøttspleiselaget. Det ser kanskje litt brutalt ut med alt kjøttet, men skal man først ete kjøtt, blir det ikke så mye mer omtenksomt enn dette. Vi er noen stykk...

Sykt barn? La feberen gjøre jobben!

Er du blant dem som har møtt opp på legevakta med febersykt barn på armen og en bekymret rynke i panna? Og fått cirka dette standardsvaret fra legen: Gi ungen er paracet og se an situasjonen? Tro ...

Bruk din forbrukermakt mot Vita Hjertego'!

Gjesteblogg skrevet av Kim og Therese, matentusiaster og helsepersonell som går hardt ut mot Vita hjertego' for deres villedende markedsføring. Du har nå muligheten til å bruke din makt som forbruk...

Nye vaner

Denne bloggen ble skapt ut av pur inspirasjon, etter at jeg med egne øyne haddesett hvilken utrolig betydning maten har for helsa vår. I vårt tilfelle var detvår lillegutt som ble bilde på den tran...

Pip!

Jeg ser på statistikken på siden min, at det fremdeles er noen som besøker bloggen. Takk for det, veldig hyggelig å se. Til dere som har fulgt med en stund, tenke jeg at jeg skulle komme med en lit...

Bloggpause...

Kjære blogglesere, nå tar jeg en pause i bloggingen pga. eksamensforberedelser. Mot slutten av november skal jeg på samlinghos Ninka-Bernadette Mauritson i Danmark, etterfulgt av eksamen. Grueglede...

Mat & Helse skriver om bloggen min

I siste nummer av magasinet Mat & Helse står det en notis om bloggen min. Det syns jeg jo erveldig stas, siden Mat & Helse er det eneste magasinet jeg faktisk kjøper.Jeg leser noen flere,men de arv...

Personlig talt!

For en stund siden fikk jeg et spørsmål av en venninne: "Føler du ikke at det blir veldig personlig?". Hun siktet til bloggingen. Jeg husker ikke helt hva jeg svarte, men jeg har i ettertid tenkt m...

Kjernesunn coach to be :-)

Det er litt stille på bloggen om dagen, og det er en grunn til det. Jeg skal nemligha eksamen i november, og det er på tide å sette inn giret. For et år sidenbegynte jeg nemlig på en utdannelse so...

På trykk i Lindesnes Avis

I sommer vardet en reportasje om ossi lokalavisa, Lindesnes Avis. Jeg tar det med her på bloggen, ikke for at det er så forferdelig interessant for dere blogglesere om vi har vært i avisa eller ei,...

Soppjegere

Jeg har alltid vært litt redd for å dra på sopptur. For det første kan jeg ingenting om sopp (selv om jeg klarer å kjenne igjen en kantarell), og for det andre tror jeg matsopp er "umulig" å finne....

Blogging i 100

Kjære lesere av denne bloggen. Dette er en liten feiring av at jeg nå er kommet til blogginnlegg nummer 100. Hurra for det! Bloggen ble "lansert" 8. januar og får stadig flere lesere. Noe...

Antz in my pants

Jeg måtte bare feire våren litt her på bloggen!Yyyyyyyr! Helgen skal jeg bruke til å begynne på prosjekt Hage. Tror jeg. Kanskje. Vi får se. Eller kanskje jeg heller skal legge meg under dette ny...

Hvordan fikse en KitchenAid-blender?

Blenderen vår har gått i stykker. Min første reaksjon var å bli gretten, vi har jo ikke hatt den i to år engang. Jeg forventet at den kunne klare mer enn som så! Deretter ble jeg litt glad, jeg øyn...

David Sandoval og jeg

I januar sto jeg og hutret utenfor et hotell i Kristiansand, jeg skulle på foredrag med supermat-guru David Sandoval. Det viste seg at jeg var den eneste som ikke hadde fått med meg at han heller v...

Matschizofren, jeg??

Jeg føler at jeg skylder dere som leser bloggen min en forklaring, eller en presisering. I headeren på siden står det ganske enkelt"familiemat uten gluten,melk og sukker". For å utdype litt: Vårt k...

Kjernesunn bursdag

Da sønnen min fylte to år i august, laget jeg kaker som alle kunne spise - bortsett fra ham. Selv om han var liten og ikke fikk med seg så mye, føltes det selvsagt helt feil. Og detforteller noe om...

I love Kjernesunn familie

Det er ingen hemmelighet at jeg er inspirert av den danske familien Mauritson, også kjent somKjernesunn familie. Boken deres "Kjernesunn familie - slik gjør du det!", var til helt uvurderlig hjelp ...

"De får være inne hvis de fryser"

Når jeg handler mat - velger jeg så ofte som mulig økologiske matvarer. Det er ikke alltid like enkelt, ettersom vanlige dagligvarebutikker har at ganske begrenset utvalg av økologiske varer. Men n...

Let's get this party started!

Hjertelig velkommen til bloggen min :-) For noen måneder siden begynte en slags ny epoke i vårt familieliv. Jeg fikk vite at sønnen min ikke tåler gluten og melkeprodukter (hans tilstand skal jeg f...
hits