hits

Lunch these summerdays

I disse nydelige varme sommerdager, prøver jeg å gjøre det så enkelt som mulig med matlaging. Jeg er mye out & about, men ofte stikker jeg hjemom og mekker et enkelt måltid. Denne lunsjen/middagen er vegetarisk/vegansk og gjort på noen minutter. Du kan bruke de grønnsakene og linsene du har for hånden, men krydringen og olivenoljen er viktig for smaken i denne retten.

Jeg brukte:

1 gulrot

2 stilker selleri

en liten rødbete

en halv liten løk

bondebønner/favabønner fra hagen (kan sløyfes)

2 fedd hvitløk 

ca 1-2 ss hakket frisk ingefær

ferdigkokte linser (f.eks puylinser eller grønne/brune linser), noen håndfuller eller en boks

1-2 ts chilipulver

1 ss karripulver

1 ss røkt paprikapulver

salt 

olivenolje

Kutt grønnsakene relativt smått og surr dem i ghee/olje i noen minutter. Ha i hakket hvitløk, ingefær og linser. Surr litt til. Bland inn krydder, salt og oilvenolje. Done! Supergodt og mettende i sommervarmen. Noen ganger putter jeg det hele i en liten mat-termos og tar det med på stranda. 

#vegan #glutenfree

Én kommentar

Julie Henriksen

14.09.2018 kl.09:33

Så herlig og fargerikt! Også så sunt og proteinrikt!

Skriv en ny kommentar