Glutenfri kokebok for begynnere

Et ganske så omfattende bokverk lå på toppen av min postkasse før helgen, såpass stor var nemlig boka at den ikke fikk plass i postkassa. Jeg fikk nemlig tilsendt den nye kokeboka "UTEN GLUTEN".

Boka er på rundt 300 sider, fylt med fristende oppskrifter som er naturlig glutenfrie. Her fins det meste av hva hjertet eller magen måtte begjære, alt fra frokostretter- og bakverk til supper, salater, et omfattende kapittel med middager, kaker, desserter og tilbehør. 

Det hele er lekkert presentert, med fine bilder og oppskrifter som er oversiktlige og enkle å forstå. 

Her dreier det seg om ekte mat, laget fra bunnen av, helt uten gluten og hvetestivelse. Det er brukt skikkelige råvarer og lite av melblandinger à la Semper o.l., som ofte er av dårlig kvalitet. Jeg styrer stort sett unna disse når jeg selv lager mat, og så vidt jeg kan se er det kun brukt slike melblandinger i én eller to oppskrifter i boka.

Dette er virkelig en bok jeg vil anbefale for glutenfrie begynnere, som synes det er utfordrende å skulle tenke helt nytt. Her finnes oppskrifter til enhver anledning, og med denne boka kan man virkelig få en god start dersom man står rådvill ved begynnelsen av den glutenfrie vei.

Oppskriftene i boka er ikke nødvendigvis melkefrie, selv om mange også er dét.

Boka er skrevet av Anja Skjævestad, som er kokk og Birgit Kolboe, som er journalist med mat og vin som spesialfelt. Veiledende pris er kr. 449. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits