Bananbrød (glutenfritt)

Noen ganger har jeg forsøkt å lage brød/kaker med most banan, med varierende hell. Denne gang ble det faktisk en innertier, og store deler av herligheten ble glefset ned før noen hadde rukket å si B (for banan). Som man kanskje kan se av bildet, kuttet jeg brødet ørlite grann for tidlig, dvs. mens det ennå var rykende varmt. Dårlig impulskontroll... 

Kutt tykke skiver, og spis det gjerne med smør/klarnet smør - om du tåler det. Peanøttsmør eller dette sjokopålegget (fås f.eks hos Helseboden Mandal og Sans & Smak Kr.sand) duger også. Sååå godt!

Oppskriften er sterkt inspirert av den jeg fant på denne bloggen, med litt tilpasninger.



1 kopp (2,5 dl) Cornells halvgrov melblanding

1 kopp (2,5 dl) lys glutenfri melblanding (jeg brukte én fra Doves farm, eller du kan f.eks bruke en blanding av maismel/rismel/hirsemel)

1 ts havsalt

1 ts bakepulver uten aluminium (fra Helios)

1 ts vaniljepulver

3-4 godt modne bananer

2 egg, vispet sammen

1/3 kopp rårørsukker

1/2 kopp klarnet smør eller kaldpresset kokosolje

I en bolle blandes mel, salt, bakepulver og vaniljepulver. I en annen bolle blandes egg, rårørsukker og klarnet smør. Mos bananene på en tallerken, og rør dem sammen med eggeblandingen. Til slutt rører du det tørre sammen med det våte. 

Smør en brødform og ha i blandingen. Stek "brødet" på 170 grader i ca. 50 minutter (ikke varmluft).

3 kommentarer

kineli

09.06.2016 kl.13:57

nam :) det så ganske godt ut da ;-)

lisarorvik

09.06.2016 kl.14:11

Dette så kjempe godt ut :)

Elisabeth

10.06.2016 kl.19:24

Mmm- det fikk jeg veldig lyst på nå :)

Skriv en ny kommentar

hits