Tunfisksalat i 2 versjoner

Det ble tunfisksalat til kvelds på min sønn og meg. Det er ikke så ofte jeg lager det, men jeg syns det er skikkelig godt en gang imellom. Fort gjort å smelle sammen er det også. 

Sønnen min var litt skeptisk. Serr, tunfisk liksom?? Heldigvis er jeg ganske god til å få ham til å smake (nei, jeg bruker ikke tvang), og når han først kommer i gang ligger det som regel en solid appetitt på lur.

Han er generelt ganske matpositiv, antakelig er han dels født slik, men han har heller aldri fått noen spesialbehandling matmessig her hjemme. Hvis vi griller fisk, må han spise grillet fisk, ikke pølse. Hvis vi derimot griller pølse, får han fisk. Neida, han får altså pølse. Dette vet han godt, og det sparer oss for endel diskusjoner rundt bordet. Han kan godt protestere, og jeg tvinger ham aldri til å spise noe han ikke liker, men da kan han som regel spise noe av tilbehøret. Og så får han lov å bestemme maten en annen dag, slik at han føler han får noen innertiere.

Jeg laget tunfisksalaten i to skåler, én hvor jeg brukte majones og én hvor jeg erstattet majonesen med avokado + olivenolje. De øvrige ingrediensene kan man variere etter hva man har i kjøleskapet. Min kombo så slik ut:

1 boks tunfisk, gjerne bærekraftig fanget (det får du kjøpt f.eks på Helseboden i Mandal ;)

majones ELLER hakket avokado & olje

1/2 rødløk

1/2 paprika

hakkede friske urter: f.eks ramsløk, bladpersille, koriander eller basilikum

saften av en halv lime eller sitron (smak til så det ikke blir for mye)

havsalt og pepper

Finhakk rødløk, paprika og urter. Bland alt i en skål. 

Én kommentar

lisarorvik

23.05.2016 kl.11:49

Dette aå godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits