Mammut-inspo, del 2

Her kommer del 2 av min fangst på årets Mammut-salg. Ingen matbøker denne gang, men til gjengjeld litt doku og en håndbok i overlevelse (!).

For å ta den siste først; "Postapokalypse nå, håndbok i overlevelse" av Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby. Jeg måtte bare gripe tak i denne, jeg ble både litt irritert, fascinert og lattermild av tematikken i boka. Bare hør her: "Ville du overlevd hvis en katastrofe lammet samfunnet og du måtte klare deg selv? ... Hvordan finner du trygg mat i forurensede områder? Hvordan holder du deg tørr og varm? Og hvor mange bruksområder har egentlig torvmose?". En praktisk håndbok altså, som kan komme godt med om man plutselig befinner seg i et katastrofefilm-scenario.

Det er for så vidt interessant og nyttig lesning, særlig for praktiske idioter som meg. Mange av tipsene kan man få bruk for på en hvilken som helst tur i utmark. Men man blir unektelig litt smådeppa av utgangspunktet for boka, man vil jo helst ikke ta sorgene på forskudd? Og gidder man egentlig overleve om alt annet faller?

Samtidig er det hele litt underholdende også. For har du egentlig tenkt på hva du skal gjøre når Rema 1000 er en saga blott, og du står uten mat, dopapir eller et kokekar? Svaret finner du i hakkespettboka for katastrofetider.

"Født til å løpe" av Christopher McDougall. Internasjonal bestselger om løpingens hemmelighet. Hvorfor løper vi? Spørsmålet har tatt forfatteren til glohete canyoner, utilgjengelige fjelltopper, savanner og maratonløyper. Og til en rekke mennesker med et sterkt forhold til løping. Jeg har løpt i store deler av min oppvekst, både i inn- og utland, men de siste tjue årene "not so much" (et par ganger i tiåret). Kanskje denne kan inspirere til å tjore på seg joggeskoene igjen? Vi får se. Jeg gleder meg uansett til å lese den, angivelig skal den være underholdende også for sofaslitere. 

"I tynn luft" av Jon Krakauer. Om tragedien på Everest i 1996. Denne leste jeg da den kom ut på norsk i 2014, og den er så spennende! Jeg måtte spe på med flere eksemplarer, slik at jeg har noen å gi i gave til eventyrlystne venner. Boka er for øvrig filmatisert i filmen "Everest", men jeg anbefaler på det sterkeste å lese boka først :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits