Mammut-inspo, del 1

Det er for min del ikke vanskelig å la seg inspirere på Mammut-salg, jeg koser meg vilt når jeg kan snuse rundt i en bokhandel. Det fine med slike salg er at man kommer hjem med litt annet i posen enn det man kanskje ellers ville valgt. Det er alltid berikende. 

Nå skal det sies at dette første Mammut-innlegget inneholder to bøker som jeg fint kunne valgt en hvilken som helst dag. Jeg er alltid klar for en god kokebok, det er det beste tidsfordriv i min verden. 

"Bønner og linser" av Camilla Jensen

En hel bok viet bønner og linser. Jeg ble sååå inspirert av denne, og har studert den fra perm til perm. 

Skapet hjemme hos oss er fullt av bønner og linser av ymse slag, men jeg bruker dem ikke spesielt mye. Og når jeg bruker dem, er det nesten alltid på samme måte, i en suppe eller en gryterett. Nå har jeg fått skikkelig blod på tann til å eksperimentere mer. Boken inneholder oppskrifter på alt fra salater, bakvek, pålegg, supper & gryteretter, ovnsretter og til og med kaker og desserter - alt basert på belgfrukter.

Man får en solid innføring i hvordan man skal behandle de ulike matemnene. Blant annet lærte jeg at en del av bønnene skal bløtlegges lenger enn jeg trodde, gjerne et helt døgn eller mer, for å gjøre dem lekrere i konsistensen og snillere mot magen. Det er også viktig å skifte vann/skylle godt. Boka er dessuten er fryd for øyet med sine vakre bilder. Anbefales!

"Curry. De beste oppskriftene fra hele verden"

Autentiske curryretter fra India og Sørøst-Asia. Det var i Thailand en gang på slutten av 90-tallet at jeg for første gang fant ut at karri (curry) ikke kun var karri (det gule krydderet man hadde i fiskebollesausen). Curry fins i en rekke ulike  varianter, og er satt sammen av mange forskjellige krydder/urter, enten i tørr form, eller som en "paste". Ordet curry brukes også om selve retten, for å nyansere bildet enda litt mer. Alt får man innblikk i i denne boka, her lærer man nemlig å lage flere slags curry fra bunnen av, med alle ørten ingredienser. Alt er forklart trinn for trinn, så alle kan være med! Litt omstendelig er det jo, men smaken blir til gjengjeld ekstra rik og spennende.

Det var Mammut-inpo, del 1. Del 2 kommer om noen dager, og dreier seg om annet enn mat :)

Del gjerne dine Mammut-favorietter i kommentarfeltet, om du har noen!

n kommentar

lisarorvik

18.02.2016 kl.12:25

Takk for tipset :)

Skriv en ny kommentar

hits