Fastelavnsboller (glutenfrie)

Glutenfrie fastelavnsboller, de beste (glutenfrie) jeg har smakt så langt! Oppskriften er helt og holdent ikke min, den er nemlig hentet HER, hos Mette-Marie. Hun driver et glutenfritt bakeri/konditori i København, og jeg har full tillit til hennes bakeferdigheter etter å ha prøvd meg på flere av hennes deilige oppskrifter.

Bollene kan lages helt enkle med rosiner, eller man kan fylle dem med marsipan, vaniljekrem (se nedenfor) og/eller ha sjokoladeglasur på toppen. 

 

Melkefri vaniljekrem til å ha inni bollene: 

2 egg

4 ss rårørsukker

1 ts vaniljesukker el. 1/2 ts vaniljepulver

1 ss maizena

2,5 dl rismelk

Pisk alt sammen i en gryte, og la det småputre til det tykner. La så blandingen avkjøles.

Boller:

150 g smør/klarnet smør, evt. melkefri margarin

2,5 dl rismelk

40 g gjær

2 egg

25 g husk (ca. 5 ss)

2 ss rårørsukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

1 ts vaniljepulver

100 g maizena

150 g fullkornsrismel + litt ekstra til bakingen

1 sammenpisket egg til å pensle med

evt. rosiner

Smelt klarnet smør/smør i en gryte og tilsett rismelk, og hell det over i en bolle. Temperaturen skal nå være lunken. Tilsett egg, gjær og husk og rør det godt sammen med en visp. La det stå noen minutter til husken sveller/gelerer, og tilsett så de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen, og la deigen heve en times tid. Det er en bløt deig, men en bløt deig gir de beste bollene. 

Tilsett litt rismel når deigen er ferdighevet, slik at deigen blir håndterlig, og dryss godt med mel på bord og kjevle.

For å lage boller med fyll: Kjelvle deigen til en firkant som igjen deles i 12 firkanter. Legg en spiseskje vaniljekrem (el. marsipan el. begge deler) på hvert emne og brett endene sammen, slik at det blir en bolle. Bollene settes på bakepapir på en stekeplate med den sammensveisede delen ned. La dem etterheve et kvarters tid. Pensle med egg, og stek dem på 175 grader varmluft i ca. 20 min, til de er lysebrune. 

Dersom du vil lage enkle boller med rosiner, trenger du selvsagt ikke kjevle, men kan forme runde boller med hendene (man elter ikke, når man baker glutenfritt, man former kun deigen forsiktig til pene runde boller). Lykke til!

2 kommentarer

MammaBoka

09.02.2016 kl.19:14

Så bra du har slike oppskrifter :D Fast leser :D
Hei, vi er en nyoppstartet side som lager headere og redigerer bilder gratis, stikk innom www.espolin.net :D

Skriv en ny kommentar

hits