Enkel detox med "oil pulling"

"Oil pulling", som betyr å rense munnen med olje, er en gammel metode som stammer fra ayurveda (det indiske medisinske systemet). Det er en enkel detoxmetode som gir god munnhelse og rene tenner.

Oljen skal også være med på å trekke ut giftstoffer (derav ordet "pulling") fra vevet i munnen og stimulere slimproduksjonen, noe som virker utrensende. Både kaldpresset sesamolje og kokosolje, som brukes i denne detoxen, har dessuten antibakterielle egenskaper.

Oil pulling brukes for å få bukt med allergier, akne, fordøyelsesbesvær, hormonelle problemer, betennelser av ulike slag - og langt mer enn det, ifølge legen Bruce Fife, som har skrevet boken "Oil Pulling Therapy: Detoxifying and Healing the Body through Oral Cleansing".  

Jeg opplever at oljerensen gir meg en ren og behagelig følelse i munnen etterpå.

 

Slik går man fram:

Jeg pleier å bruke kaldpresset kokosolje. Man kan også bruke kaldpresset sesamolje. 

Ha 1 ss olje i munnen. Litt ubehagelig akkurat i det man får oljen i munnen, syns jeg, men den smelter fort og det blir straks mer ålreit.

Skyll den rundt i munnen i 15-20 minutter. En hyggelig kunde foreslo å gjøre det mens man dusjer, det syns jeg var et godt tips. 

Spytt ut oljen til slutt. 

Oil pulling kan man gjøre daglig om man ønsker det, eller en gang i mellom.

Jeg liker godt å avslutte med Weleda salttannkrem. Salttannkremen er litt sånn "old school helsekostfrik", og jeg digger den. Den inneholder som dere kanskje skjønner, salt, og ligner overhodet ikke vanlig tannkrem. Det er etterhvert kommet mange tannkremer i helsekost som ligner mer de konvensjonelle, men jeg sverger altså til salttannkremen. 

Lykke til :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits