Quinoagryte med varme krydder

Basisen for denne oppskriften er indisk "dal", linsegryte med varme krydder. Jeg byttet imidlertid linsene ut med quinoa denne gang, for en næringsrik og lettfordøyelig vri (og fordi quinoaen tilfeldigvis sto fiks ferdig kokt i kjøleskapet, let's be honest).

Det er en anselig mengde krydder i denne retten, men jeg lover deg, det er verdt å finne fram hvert eneste ett, for sluttresultatet blir noe helt for seg selv.

1 løk, finhakket

3 fedd hvitløk, enda litt mer finhakket

ca. 1 ss frisk ingefær, ganske finhakket

1/2 chili, passe finhakket

2 røde paprika, kuttet i mindre biter

2 ts karripulver

1 knivspiss nellik

1 laurbærblad

1 ts knuste korianderfrø

1 ts paprikapulver

1 ts cumin

1/2 ts kardemomme

1/2 ts gurkemeie

1 boks hakkede tomater

5 dl kraft eller buljong

1 boks kokosfløte eller en halv boks kokosmelk (den tykke delen)

havsalt etter smak

ca. 6 dl ferdigkokt quinoa (noe som antakelig tilsvarer 2-3 dl ukokt quinoa)

kokosolje til steking

 Kok quinoa etter anvisning på pakken, eller du kan se hvordan Jamie Oliver gjør det her.

Bruk en gryte med tykk bunn: Fres løk, hvitløk, ingefær, chili og paprika i kokosolje til det blir blankt. Tilsett alle krydderne, og la det frese et par minutter til. 

Ha i hakkede tomater og kraft/buljong, og la det småkoke en halv time. 

Tilsett til slutt kokosfløte og kokt quinoa og smak til med salt. 

Før servering kan man gjerne ha på litt presset limesaft og frisk koriander. 

En ekte vintersuppe/-gryte som holder kulda på avstand :) 

#glutenfri #melkefri #vegan (hvis du vil)

Én kommentar

lisarorvik

14.01.2016 kl.13:49

Dette så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits