Min melkefrie kakao

Verden er igjen blitt hvit, og det betyr tid for varme drikker. Vi liker å være mye ute, og da er kakao og te faste følgesvenner. Her er min helt melkefrie, men akk så gode kakao. 



Til 2 gode venner:

2 kopper rismelk eller en blanding av rismelk og kokosmelk

1 liten ss råkakao

1/2 ss kokosolje eller klarnet smør

1 ts gelatinpulver, økologisk

en klype havsalt

evt. noen dråper stevia eller en ts honning

Både fett, og protein i form av gelatin må til for å balansere det søte, syns jeg. Derfor er disse ingrediensene alltid med i min kakao. Jeg bruker for øvrig også fett i kaffen, sammen med litt sjokoladestevia...mmmmm! Men det var et sidespor. 

"Melk", kakao og gelatinpulver røres sammen. Kakaoen skal ikke koke, men varmes opp til rett under kokepunktet. Ha i kokosolje og bittelitt salt. Jeg bruker ikke søtning i kakaoen, siden rismelk i seg selv er søtt. Men man kan godt søte med litt stevia eller honning.

Nyt den fantastiske vinteren!

4 kommentarer

Iselin Renée

07.01.2016 kl.11:34

Det så fristende ut :)

Emma Olsen

07.01.2016 kl.11:53

Namm :D

Helsedama

07.01.2016 kl.17:26

Det så godt ut:) Varmer i kulden ute.

Elisabeth

07.01.2016 kl.20:09

Lurt å ha gelatin i - det må jeg prøve :)

Skriv en ny kommentar

hits