Glutenfrie pepperkaker

Etter diverse mer eller mindre mislykkede forsøk på å lage glutenfrie pepperkaker, hadde jeg egentlig lagt det lille prosjektet på hylla. Men så fikk jeg altså servert en oppskrift jeg ble lovet at skulle fungere. Den måtte selvsagt justeres bittelitt etter mine smaker og foretrukne råvarer. Men jeg lover, denne oppskriften er sikker som banken. Følger du den, kan du ikke trå feil. Kakene ble både sprø og gode. 


4 ss klarnet smør eller olje

0,5 dl rårørsukker

0,5 dl lønnesirup

ca. 1 dl vann

et dryss havsalt

1 ts ingefærpulver

2 ts kanel

1/2-1 ts nellikpulver

1/2 ts kardemomme

4 dl lyst glutenfritt mel (jeg brukte Doves farm sitt lyse mel, som inneholder natron. Dersom du velger en annen type kan du tilsette 1/2 ts natron).

Rør sammen klarnet smør, rårørsukker og lønnesirup. Tilsett de andre ingrediensene og rør deigen smidig. Sett deigen kaldt i noen timer eller over natta, dekk den godt til. Kjevle deigen til en ganske tynn leiv. Husk å ha godt med mel på bordet og på kjevla. Bruk små former og stikk ut kaker. 

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 5-10 min. 

#pepperkaker #glutenfrie #utenmelk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits