Kokosmakroner

Nei, jeg er ikke i gang med julebaksten. Men min venn hadde laget disse kokosmakronene til en juleavslutning denne uken. Min begeistring for kokosmakroner er egentlig rimelig avdempet, men disse smakte helt nydelig! Deilig seige, og dyppet i sjokolade. Alt blir som kjent bedre med sjokolade!

Så gjør vi så:

5 eggehviter

200 g rårørsukker ELLER 100 g rårørsukker + 100 g sukrinmelis

1/4 ts vaniljepulver

250 g kokosmasse

-------------

100 mørk sjokolade, 70%

1 liten ss kokosolje

Trinn 1: Pisk eggehvitene lett sammen med en elektrisk visp eller i en kjøkkenmaskin. Bland inn sukker/sukrin, vaniljepulver og kokosmasse.

Trinn 2: Hell blandingen i en gryte og sett plata på middels høy varme. Blandingen varmes opp under omrøring. Den skal ikke koke, men varmes til den blir en seig grøt.

Trinn 3: Sett små "klatter" på bakepapir. Makronene stekes midt i ovnen på 180 grader. De er ferdige når de er lett brune i toppen, i min ovn tar det ca. 12 min.  

Trinn 4 (kan sløyfes): Avkjøl makronene. Smelt 100 g mørk sjokolade sammen med en liten ss kokosolje og evt. bittelitt salt. Dypp bunnen av kokosmakronene i blandingen og sett dem på et bakepapir. Sett dem kaldt slik at sjokoladen stivner.

Ønsker dere alle en nydelig helg! 

#glutenfri #melkefri

2 kommentarer

lisarorvik

05.12.2015 kl.11:15

Dette så jo bare super godt ut, dette skal jeg prøve ut :D

Elisabeth

05.12.2015 kl.13:38

Passet perfekt i dag, for jeg har to eggehviter liggende etter at jeg laga majones :)

Skriv en ny kommentar

hits