Snop, og det fort!

Den følelsen:

Man ønsker seg kake, og det skulle helst vært for en halvtime siden.

Løsning:

Man smeller sammen denne, som jeg velger å kalle supersnop. Det er halvt kake, halvt snop. Samme kan det være, det smaker himmelsk. Alle behov er ivaretatt, her får man både søtt, salt og - ikke syrlig - men fett (sunt sådan)! Det er mine viktigste snopkriterier, i alle fall.

Høydepunkt:

Høydepunkt 1: Det er såre enkelt, ingen steketid overhodet, man trenger kun en foodprosessor og en minigryte. Du klarer det på ti minutter. Høydepunkt 2: Selvinnlysende nok når du kan lene deg tilbake og nyte verdens beste snop.

Jeg har laget denne og lignende flere titalls ganger, så hvis jeg har blogget noe lignende før, får dere ha meg unnskyldt.  Den fins nemlig i forskjellige variasjoner på mitt repertoar, men denne er "basic" og kanskje den beste.Bunn:

10-14 dadler, litt avhengig av størrelse

5 dl øko kokosmasse 

2 ss råkakao

1/2 ts salt

1 ts vaniljepulver

2 ss ekstra jomfru kokosolje

Fjern daddelsteinene. Hvis dadlene er litt harde kan du bløte dem 5-10 min. i en skål med vann. i  Ha alle ingredienser i en foodprosessor og kjør et par minutter til massen er godt blandet/kvernet. Kle en liten form, gjerne firkantet, (min er ca 22x12 cm) med bakepapir. Trykk massen flat i formen. Sett den i kjøpeskapet.

 

Topp:

150 g sjokolade, 70%

1 ss ekstra jomfru kokosolje

et dryss salt

Smelt sjokolade sammen med kokosolje og litt salt i en gryte på laveste varme. Hell den smeltede sjokoladeblandingen på toppen av "kakebunnen". Sett formen i kjøleskapet slik at toppingen får stivne. 

Når snopet skal serveres, løfter du hele herligheten ut av formen ved å holde i kantene på bakepapiret. Del i passelige ruter med en skarp kniv. Mission completed!

Kvelden er reddet, kun nytelse gjenstår :)

4 kommentarer

Henriette Celin

26.11.2015 kl.12:10

Denne så helt himmelsk ut!

Daniel Miller

26.11.2015 kl.12:58

Denne ser utrolig god ut! Dette skal prøves ut :D

Ann-Mari Nordbø

24.02.2016 kl.17:21

Hei.

Er ikke så glad i kokosmasse. Vil det fungere greit med malte nøtter i bunnen på denne "snopkaka"?

Une

24.02.2016 kl.18:50

Ann: Garantert! :)

Skriv en ny kommentar

hits