Oslofavoritt II: Funky Fresh Foods

Oslo er min andre hjemby. Jeg har bodd der i 15 år, jeg har familie og venner der og jeg reiser dit ofte. Oslo er også en by jeg besøker i jobbsammenheng og det er fint å reise dit alene, vandre i "mine" gamle områder, gå på kino alene og besøke venner. 

Mat må man ha, og som jeg skrev om i dette innlegget, har jeg mine hjertespisesteder for sunn og god mat. 

Funky Fresh Foods er et slikt sted. Funky Fresh Foods ligger i DogA (Norsk design- og arkitektursenter) rett ved Akerselva. Det er et sted med cafépreg, man bestiller i disken og det er ganske så uformelt. Her er det supert å gå alene og spise, man kan ha med en bærbar el. Ipad dersom man vil jobbe litt og man får et raskt måltid. 

Funky Fresh Foods er en vegansk café med både varme og kalde retter. De har som regel dagens "plate", hvor man velger selv hva man vil ha fra alternativene i disken. Du ser min "plate" på bildet under, jeg valgte en blanding av salat, quinoa, hummus og falafel med dressing til. De har også gode veganske burgere, suppe og tapas. Som drikke kan man velge alt fra ingefærshots, kombucha og friskpressede juicer til vin, øl og brus.Til dessert kan man velge mellom nydelige rawfood-kaker! Raw brownie eller "ostekake" for eksempel. Alt gluten- og melkefritt, selvsagt.

Og så har de altså min MAJOR ADDICTION, coco crunch! Den ser beskjeden ut, den lille karen, men bak den unnselige fasaden befinner det seg en overraskelse. Konsistensen er helt, skal vi bare si, raw! Smaken likeså. Coco crunch selges for øvrig også hos Tilstede Mat & Mer i Kristiansand, men der gjør de den kardinalfeil å servere den for kald. Hos Funky Fresh Foods er den mer romtemperert, noe som gir en helt annen smaksopplevelse. Jeg skal ikke gå mer i dybden på akkurat dette, det kan fort bli kun for nerds, men PRØØØØV DEN!

Det aller meste er glutenfritt eller kan bestilles i glutenfri versjon hos Funky Fresh Foods. 

Én kommentar

Johannes

17.11.2015 kl.16:09

Hei Une.

Ville bare legge igjen en kommentar til deg her å takk for en kjempe fin blogg som du skriver. Jeg er selv blogger og blogger om det meste mellom himmel og jord.

Jeg kom over din blogg da jeg skulle skrive et innlegg om melk :-)

Ta turen innom og les innlegget om du vil. Ja så kan du jo skrive en kommentar om du ønsker å si hva du synes :-)

Skriv en ny kommentar

hits