Syltede agurker

Det er tid for å "forevige" det grønne, røde, gule og blå på glass og i frysebokser. Litt av en sjau denne tida her, for maniske sankere som meg selv. Men belønningen ligger der framme, i mørket en vinterkveld, når man kan luske ned i kjelleren og finne noe spennende og godt (som man nesten hadde glemt bort). 

Sankingen har denne gang foregått på dagligvarebutikken, der kan man nå finne små drueagurker som lengter etter å bli syltet av nettopp deg!



1 - 1,5 kg sylteagurker

Saltlake:

100 g havsalt + 1 l vann

Eddiklake:

1 l eddik (7 %)

250 g rårørsukker

2 laurbærblad

2 skiver frisk ingefær

3 tørkede chili (el 2 ts hel pepper)

2 ss sennepsfrø

2 ts salt

2 ts hel nellik

Visp sammen kaldt vann og salt. La agurkene ligge i saltlaken i 1 døgn.

Etter et døgns bløtlegging lages eddiklaken: Kok opp eddik, rårørsukker og krydder. Ha agurkene i et dørslag og tørk dem. Legg agurkene på glass, enten hele eller oppkuttet. Ha på AVKJØLT eddiklake. Viktig at den er kald, ellers vil agurkene skrumpe.

Glassene settes mørkt og kjølig. Det tar et par uker før agurkene er ferdig syltet. Holdbarhet ca. 6 mnd.

NB: Hvis du stusser på fargen på laken, kan jeg fortelle at jeg var tom for rårørsukker og at jeg derfor brukte kokosblomstsukker, som er brunt i fargen, i stedet.

Én kommentar

Doris Tobiasdatter

11.09.2015 kl.13:43

Kan bruke rapadurosukker ? Og kan vel bruke Kombucha te ( som har stått så lenge at den er blitt til eddik) Mvh Doris

Skriv en ny kommentar

hits