Friskt syltetøy med chiafrø (sukkerfritt)

Har du bær på frysen?

Jeg har fått lov av min samarbeidspartner Camilla Høy i Fritt & Vilt å dele denne supre syltetøyoppskriften med dere. Stort enklere kan det ikke gjøres, og det smaker jo bare nydelig friskt!


Synes du brødet ser litt brent ut i kantene? Du kan ha rett...

en kurv bringebær eller jordbær

1-2 ss chiafrø

evt. søtning

Tin bærene, stavmiks og bland med chiafrø. Man kan ha i en halv ts stevia, eller man kan rett og slett droppe søtningen og kjenne litt på hvor godt og friskt bærene smaker i seg selv.

Chiafrøene tykner syltetøyet. Frøene er små og mykner når de sveller, så man merker dem ikke i syltetøyet. La blandingen stå og tykne i minst 20 minutter.

Dette syltetøyet har ikke allverdens lang holdbarhet, så det er fint å lage litt av gangen.

#sukkerfritt #raw

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits