Glutenfrie peppernøtter

Vi fortsetter julekavalkaden! Denne uken min sønns favoritt, glutenfrie peppernøtter.

1,5 dl rårørsukker

100 g smør (evt. kokosolje dersom man ikke tåler smør)

2 egg

100 g bokhvetemel

100 g fullkornsrismel

150 g mandelmel

1 ss husk

1 ts bakepulver

½ ts pepper

½ ts ingefær

½ ts kardemomme

Rør smør og rårørsukker lyst og luftig. Ha i egg, alt av mel, husk, bakepulver og krydder. Bland godt. Deigen settes i kjøleskapet en times tid. Trill deigen til kuler og stek dem på 180 grader i ca. 12-15 min.

9 kommentarer

Keths!

10.12.2014 kl.10:47

Håper du får en fin onsdag, og at uken har vært bra så langt :)

Kamilla Haaland

10.12.2014 kl.13:45

de så knallgode ut!!

Elisabeth

10.12.2014 kl.17:45

De så gode ut, og fin artikkel i avisen :)

PS: Hva er egentlig "husk", og hva gjør det med deigen ?

Une

10.12.2014 kl.19:17

Elisabeth: Husk er knuste psylliumfrø (loppefrø). Husk er en vesentlig ingrediens når man baker glutenfritt fra bunnen av, fordi det binder sammen deigen.

Nina Bakke

13.12.2014 kl.16:21

Skal det ikke være kanel i deigen? :)

Une

13.12.2014 kl.19:26

Nina Bakke: I mine har jeg ikke kanel. Men det kan man jo saktens, om man lyster!

Nina Bakke

15.12.2014 kl.20:21

Ok :) Takk for svar

Anonym

03.01.2015 kl.21:28

Går det uten egg

Une

04.01.2015 kl.13:51

Anonym: Det vet jeg sannelig ikke, har ikke forsøkt :)

Skriv en ny kommentar

hits