Glutenfri frokostgrøt

Vanligvis består min frokost av en variasjon over temaet egg, men en gang imellom syns jeg det kan være godt med litt graut. Ikke minst blir sønnen min veldig glad når han kan få grøt til frokost. Jeg blir ofte fort sulten etter at jeg har spist grøt, men denne oppskriften gir en god og mettende grøt som "sitter" fram til lunsj. 

Grøten settes klar kvelden før og kokes neste morgen.



Nok til 3 personer:

2 dl hel bokhvete 

2 ss chiafrø 

1 ss glutenfrie havregryn

1 ts kanel

1 ts vaniljepulver

2 dl mandelmelk el. annen plantemelk

3 dl vann

...................

1 ts salt

en neve rosiner

5 tørkede aprikoser i biter

1-2 ss kokosolje

evt. 1-2 ss økologisk gelatinpulver (kan sløyfes)

Ha bokhveten i en sil og skyll i varmt vann.Bland så bokhvete, chiafrø, havregryn, kanel, vaniljepulver, mandelmelk og vann i en gryte og sett den i kjøleskapet over natten. Hvis du har, kan du tilsette et par ts surdeig, for å gjøre grøten enda lettere å fordøye.

Neste morgen kokes grøten på svak varme i ca. 20 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes salt, rosiner, aprikoser, kokosolje og evt. gelatinpulver.

Grøten toppes med f.eks bær, banan, kokoschips, gojibær, eplemos etc.

3 kommentarer

Nina Bakke

29.10.2014 kl.16:06

Spennende frokost :)

Stein Julius

18.01.2015 kl.12:05

Vafler av kald havregrøt?. Kald gluten og melkefri havregrøt blandes med kokosmelk/ vann (50-50%) rismel og egg, og evt. søtning.

Une

20.01.2015 kl.10:53

Stein Julius: Hørtes godt ut!

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits