Hjemmelaget glutenfri müsli

Noen ganger får jeg skikkelig lyst på en bolle med müsli, men jeg syns generelt at de glutenfrie müsliene på markedet er kleine greier. Det er ofte fulle av sukker og inneholder lite vettug næring.

Under følger en enkel oppskrift på hjemmelaget müsli, både næringsrik og god på smak. Oppskriften er hentet fra Urtekram sin hjemmeside.

4 dl hel bokhvete - den kan gjerne være spiret, men det er ikke en nødvendighet

1 dl chiafrø

1 dl kokosmasse

50 g klarnet smør- smeltet (vanlig smør kan selvsagt brukes hvis man tåler det. Kokosolje og bittelitt salt er også et alternativ

1 dl eplemos

1 ts vaniljepulver

1 ts kanel

Sett ovnen på 130 grader (varmluft) og smelt smøret/kokosoljen i en gryte. I en bolle blandes bokhvete, chiafrø, kokosmasse, vanilje og kanel med smeltet smør og eplemos.

Bre blandingen på en stekeplate kledd med bakepapir. Müslien bakes i ovnen i ca 45-60 min, avhengig av styrken på din ovn. Den er ferdig når den er tørr og har fått en gyllen farge.

Følg med underveis, og vend blandingen et par ganger.

Når müslien er ferdig og avkjølt kan den gjerne blandes med noe søtt og godt - f.eks rosiner, gojibær, dadler eller aprikoser i biter. Nøtter er også velkomne om bord.

Lurer du på hva den rosa gugga på toppen er? Det er min hjemmelagede yoghurt, blendet med frosne bringebær og litt lønnesirup. NAM!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits