Spiret bokhvete

Vi bruker en del hel bokhvete, fortrinnsvis i müsli, men også i bakverk og i en skikkelig god epledessert som minner om denne.

Ved bløtlegging og spiring blir næringen i korn og frø mer tilgjengelig og lettere fordøyelig, derfor liker jeg å spire bokhveten før jeg bruker den. Den blir også nydelig "crunchy" etter spiring og tørking.

Hvis noen skulle undre seg; bokhvete har ingenting med hvete å gjøre. Og den er glutenfri.

 

Spiret bokhvete lager du slik:

Du trenger 1 pk hel bokhvete.

Bløtlegg bokhveten i en bolle med vann i en times tid.

Ha så bokhvetefrøene over i en sil og skyll godt.

Silen med bokhvetefrøene i settes over en bolle, og nå kan bokhveten får stå slik på benken og spire.

VIKTIG: Frøene må skylles flere ganger daglig.

De er ferdig spiret i løpet av 1-2 døgn, frøene har da fått en bitteliten hale.

Spirene kan tørkes i en tørkemaskin eller i ovnen på laveste temperatur (varmluft på). Sistnevnte alternativ er veldig greit. Man brer frøene utover en plate med bakepapir, og lar dem tørke på ca 50 grader i 3-4 timer. 

Ha bokhvetefrøene på glass og forsyn deg grådig ved behov ;)

Coming up soon på bloggen: Oppskrift på deilig hjemmelaget müsli med bokhvete!

2 kommentarer

Anne Møller

17.11.2014 kl.10:57

Hei Une !

Jeg takker deg for at du deler alle de gode oppskriftene med oss !

Bruker selv bokhvete/grøt nesten hver dag m/vann og en plomme.

Bokhvete virker avgiftende og inneholder alle åtte essensielle aminosyrer og er dermed bra for tarmsystemet.

Nå skal jeg spire igjen !

Une

18.11.2014 kl.11:55

Anne Møller: Takk for koselig kommentar :)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits