Spiret bokhvete

Vi bruker en del hel bokhvete, fortrinnsvis i müsli, men også i bakverk og i en skikkelig god epledessert som minner om denne.

Ved bløtlegging og spiring blir næringen i korn og frø mer tilgjengelig og lettere fordøyelig, derfor liker jeg å spire bokhveten før jeg bruker den. Den blir også nydelig "crunchy" etter spiring og tørking.

Hvis noen skulle undre seg; bokhvete har ingenting med hvete å gjøre. Og den er glutenfri.

 

Spiret bokhvete lager du slik:

Du trenger 1 pk hel bokhvete.

Bløtlegg bokhveten i en bolle med vann i en times tid.

Ha så bokhvetefrøene over i en sil og skyll godt.

Silen med bokhvetefrøene i settes over en bolle, og nå kan bokhveten får stå slik på benken og spire.

VIKTIG: Frøene må skylles flere ganger daglig.

De er ferdig spiret i løpet av 1-2 døgn, frøene har da fått en bitteliten hale.

Spirene kan tørkes i en tørkemaskin eller i ovnen på laveste temperatur (varmluft på). Sistnevnte alternativ er veldig greit. Man brer frøene utover en plate med bakepapir, og lar dem tørke på ca 50 grader i 3-4 timer. 

Ha bokhvetefrøene på glass og forsyn deg grådig ved behov ;)

Coming up soon på bloggen: Oppskrift på deilig hjemmelaget müsli med bokhvete!

2 kommentarer

Anne Møller

17.11.2014 kl.10:57

Hei Une !

Jeg takker deg for at du deler alle de gode oppskriftene med oss !

Bruker selv bokhvete/grøt nesten hver dag m/vann og en plomme.

Bokhvete virker avgiftende og inneholder alle åtte essensielle aminosyrer og er dermed bra for tarmsystemet.

Nå skal jeg spire igjen !

Une

18.11.2014 kl.11:55

Anne Møller: Takk for koselig kommentar :)

Skriv en ny kommentar

hits