hits

Valnøttlikør

Som jeg har skrevet om tidligere - jeg syns det er så GODT med hjemmelagede likører. Denne høsten intet unntak! Det er faktisk mannen min som denne gang har satt valnøttlikør, den skal stå i minst et halvt år - og aller helst i to! Langtidsprosjekt dette og sikkert for spesielt interesserte - men gøy å nerde seg litt, eller hva?!

Valnøttene skal være grønne, det betyr at du må plukke selv! Det er et tre i nærheten av der vi bor, vet ikke om det er noen som eier det - men der har vi altså "lånt" noen grønne valnøtter.

Du trenger:

12 grønne valnøtter, med skallet på

3,5 dl sprit

rårørsukker

I en oppskrift jeg fant står det at det skal være 3 dl rårørsukker i dette mengdeforholdet, vi bruker langt mindre for jeg syns likør smaker best når den ikke er så søt, mer som en dram - men med noe sødme.

Ha valnøttene i et stort glass og hell over sprit (brennevin el. vodka). La det stå i et par måneder, før du tar ut valnøttene og har på rårørsukker. La blandingen stå i et halvt til to år. Fortsettelse følger antakelig en gang til neste år :)

Hvis noen av dere lesere lager egen likør eller dram, del gjerne din favoritt i kommentarfeltet. Gøy med litt inspirasjon!

5 kommentarer

Tiffany & Daisy

12.09.2014 kl.11:48

Hmm kult! :D

jostein sundby

21.07.2018 kl.13:31

hei

hørte om noe slikt fra Danmark og vil forsøke. da er det jo vanlig å gå på nett for å lære:-) her fant jeg siden din. vet ikke om du holder på her inne lenger, men er jo litt spent på resultatet og om du høstet ytterligere erfaringer du kan dele. jeg har et valnøttre i hagen som bærer godt i år. har tørket dem tidligere, men i fjor så fikk jeg besøk av tre ekorn som fikk lov til å få alle sammen. nydelig å se dem plukke med seg litt for store nøtter.

morsom om du svarer da :-) gjerne på mail eller sms 47451332.

jeg har ca 150 busker med hageblåbær og en del med bjørnebær...nydelig likør blir det hvert år.

Jostein

Une

23.07.2018 kl.10:01

jostein sundby: Likøren ble skikkelig god! Har den faktisk fremdeles, hadde glemt den litt. Men smakte på den nå, og den smakte nydelig! Rund og fin på smak. Skal se om jeg kan få tatt bilde og poste her på¨bloggen. Mvh Une

Edle Wahl

03.10.2018 kl.18:06

Gleder meg til å se bilde og høre om resultatet. Vi har eget valnøttre og iår har vi rekordmye nøtter. Men de har nå falt ned og det grønne ytterskallet er borte. Kan jeg lage likør da? Noen som har oppskrift? Eller annet man kan lage?

Mvh Edle Wahl fra Nøtterøy

(med mange edle valnøtter)

Une

08.10.2018 kl.08:52

Edle Wahl: Du ser resultatet her :) http://unesmat.blogg.no/1532333781_valnttlikr_fra_2014.html

Skriv en ny kommentar