Lag din egen kokosyoghurt!

Woooha, endelig fikk jeg til lage prima kokosyoghurt - etter et par mislykkede forsk tidligere. Den ble supergod, og jeg er s happy! Jeg har vrt en skikkelig yoghurt naturell-fan i mitt tidligere liv (dvs. fr vr gluten- og melkefrie tilvrelse), og JA - jeg har savnet yoghurt!



Tilberedning:

2 bokser kokosflte 200 ml

(evt. kan man forske med 1 boks tykk kokosmelk eller 2 bokser hvor man har rent av noe av vannet)

4 kapsler probiotika (jeg brukte BioCare)

Ha kokosflten i et litt stort glass. pne kapslene med probiotika og tm i pulveret. Ha lokk p glasset og rist godt sammen. Glasset skal st p kjkkenbenken med tett lokk i 3 dgn. Dekk til med et hndkle for beskytte mot lyset. Du kan godt riste litt p glasset av og til.

Etter 3 dgn flyttes glasset til kjleskapet, og yoghurten er klar til nytes. Den kan st i kjleskapet en ukes tid.

Jeg har lest at kokosyoghurt ikke tykner. Men det gjorde den! Den tyknet ikke mens den sto p benken, men fikk en veldig fin konsistens da den kom i kjleskap. Ikke like tykk som vanlig yoghurt, mer som en lett pisket krem. Men det duger det!

Kokosyoghurten smaker nydelig med friske br, banan og flytende honning eller lnnesirup. Gjerne med ntter eller msli ogs.

Nyyyyyt!

14 kommentarer

Christina

04.07.2014 kl.11:47

Nam nam! Hrtes veldig godt ut og heller ikke s komplisert lage;-)

M prves! Takk for at du deler:-)

Elisabeth

04.07.2014 kl.18:07

Jeg er ogs veldig glad i yoghurt naturell s dette m jeg bare prve - s jo s enkelt og greit ut.

Hper du har fine sommerdager :)

Jenny

04.07.2014 kl.23:58

Jeg har hatt lyst til lage kokos yoghurt lenge. Men har ikke helt vist hvilken probiotika jeg skulle velge. Har du en link til probiotikaen BioCare? Det kom opp s mye forskjellig nr jeg skte det opp p google.

Jenny

Une

05.07.2014 kl.10:32

Jenny: Den heter Biocare Bio-Acidophilus 60 kaps.

nskemor

19.07.2014 kl.09:40

Tusen takk! Denne m jeg prve. Jeg har savnet yoghurt naturelle noe ekstremt.

Lea

25.08.2014 kl.19:55

Den yoghurten s kjempe god ut! Den skal jeg prve lage i lpet av uka :)

Tipp Topp Tomat

27.08.2014 kl.23:25

Dette ser veldig godt ut, men er det ikke slik at probiotikabakteriene "dr" hvis de er for lenge ute av kjleskapet?

Une

28.08.2014 kl.11:59

Tipp Topp Tomat: Her fr bakteriene godt med nring, s de dr ikke, nei. Tvert imot :)

Per Einar Vigmostad

16.09.2014 kl.20:51

Endelig "surmelk" igjen ;-)

Lker bloggen din, s vennligst fortsett!

Une

17.09.2014 kl.11:08

Per Einar Vigmostad: Liker at du liker! :)

christine

30.09.2014 kl.18:26

Hvor fr du kjpt denne kokosmelken?

Une

01.10.2014 kl.10:29

christine: Den fins i noen helsekost- og kologiske butikker.

Lina

18.11.2014 kl.10:15

Prvde lage yoghurt, men etter 3 dgn p kjkkenbenken, nr jeg puttet den i kjleskap, s stivnet den helt (den ble som ikke alt for hard is). Har jeg gjort noe galt? Synes ikke den hadde yoghurt konsistens etter en dag i kjleskapet.

Une

18.11.2014 kl.11:56

Lina: Det har kanskje noe med hva slags type kokosmelk/-flte man bruker? Har ikke noe godt svar til deg :)

Skriv en ny kommentar

hits