Lag din egen kokosyoghurt!
Woooha, endelig fikk jeg til å lage prima kokosyoghurt - etter et par mislykkede forsøk tidligere. Den ble supergod, og jeg er så happy! Jeg har vært en skikkelig yoghurt naturell-fan i mitt tidligere liv (dvs. før vår gluten- og melkefrie tilværelse), og JA - jeg har savnet yoghurt!
Tilberedning:
2 bokser kokosfløte à 200 ml
(evt. kan man forsøke med 1 boks tykk kokosmelk eller 2 bokser hvor man har rent av noe av vannet)
4 kapsler probiotika (jeg brukte BioCare)
Ha kokosfløten i et litt stort glass. Åpne kapslene med probiotika og tøm i pulveret. Ha lokk på glasset og rist godt sammen. Glasset skal stå på kjøkkenbenken med tett lokk i 3 døgn. Dekk til med et håndkle for å beskytte mot lyset. Du kan godt riste litt på glasset av og til.
Etter 3 døgn flyttes glasset til kjøleskapet, og yoghurten er klar til å nytes. Den kan stå i kjøleskapet en ukes tid.
Jeg har lest at kokosyoghurt ikke tykner. Men det gjorde den! Den tyknet ikke mens den sto på benken, men fikk en veldig fin konsistens da den kom i kjøleskap. Ikke like tykk som vanlig yoghurt, mer som en lett pisket krem. Men det duger det!
Kokosyoghurten smaker nydelig med friske bær, banan og flytende honning eller lønnesirup. Gjerne med nøtter eller müsli også.
Nyyyyyt!
Christina
04.07.2014 kl.11:47
Må prøves! Takk for at du deler:-)
Elisabeth
04.07.2014 kl.18:07
Håper du har fine sommerdager :)
Jenny
04.07.2014 kl.23:58
Jenny
Une
05.07.2014 kl.10:32
Ønskemor
19.07.2014 kl.09:40
Lea
25.08.2014 kl.19:55
Tipp Topp Tomat
27.08.2014 kl.23:25
Une
28.08.2014 kl.11:59
Per Einar Vigmostad
16.09.2014 kl.20:51
Lker bloggen din, så vennligst fortsett!
Une
17.09.2014 kl.11:08
christine
30.09.2014 kl.18:26
Une
01.10.2014 kl.10:29
Lina
18.11.2014 kl.10:15
Une
18.11.2014 kl.11:56