Lag din egen kokosyoghurt!

Woooha, endelig fikk jeg til å lage prima kokosyoghurt - etter et par mislykkede forsøk tidligere. Den ble supergod, og jeg er så happy! Jeg har vært en skikkelig yoghurt naturell-fan i mitt tidligere liv (dvs. før vår gluten- og melkefrie tilværelse), og JA - jeg har savnet yoghurt!



Tilberedning:

2 bokser kokosfløte à 200 ml

(evt. kan man forsøke med 1 boks tykk kokosmelk eller 2 bokser hvor man har rent av noe av vannet)

4 kapsler probiotika (jeg brukte BioCare)

 

Ha kokosfløten i et litt stort glass. Åpne kapslene med probiotika og tøm i pulveret. Ha lokk på glasset og rist godt sammen. Glasset skal stå på kjøkkenbenken med tett lokk i 3 døgn. Dekk til med et håndkle for å beskytte mot lyset. Du kan godt riste litt på glasset av og til. 

Etter 3 døgn flyttes glasset til kjøleskapet, og yoghurten er klar til å nytes. Den kan stå i kjøleskapet en ukes tid.

Jeg har lest at kokosyoghurt ikke tykner. Men det gjorde den! Den tyknet ikke mens den sto på benken, men fikk en veldig fin konsistens da den kom i kjøleskap. Ikke like tykk som vanlig yoghurt, mer som en lett pisket krem. Men det duger det!

Kokosyoghurten smaker nydelig med friske bær, banan og flytende honning eller lønnesirup. Gjerne med nøtter eller müsli også.

Nyyyyyt!

14 kommentarer

Christina

04.07.2014 kl.11:47

Nam nam! Hørtes veldig godt ut og heller ikke så komplisert å lage;-)

Må prøves! Takk for at du deler:-)

Elisabeth

04.07.2014 kl.18:07

Jeg er også veldig glad i yoghurt naturell så dette må jeg bare prøve - så jo så enkelt og greit ut.

Håper du har fine sommerdager :)

Jenny

04.07.2014 kl.23:58

Jeg har hatt lyst til å lage kokos yoghurt lenge. Men har ikke helt vist hvilken probiotika jeg skulle velge. Har du en link til probiotikaen BioCare? Det kom opp så mye forskjellig når jeg søkte det opp på google.

Jenny

Une

05.07.2014 kl.10:32

Jenny: Den heter Biocare Bio-Acidophilus 60 kaps.

Ønskemor

19.07.2014 kl.09:40

Tusen takk! Denne må jeg prøve. Jeg har savnet yoghurt naturelle noe ekstremt.

Lea

25.08.2014 kl.19:55

Den yoghurten så kjempe god ut! Den skal jeg prøve å lage i løpet av uka :)

Tipp Topp Tomat

27.08.2014 kl.23:25

Dette ser veldig godt ut, men er det ikke slik at probiotikabakteriene "dør" hvis de er for lenge ute av kjøleskapet?

Une

28.08.2014 kl.11:59

Tipp Topp Tomat: Her får bakteriene godt med næring, så de dør ikke, nei. Tvert imot :)

Per Einar Vigmostad

16.09.2014 kl.20:51

Endelig "surmelk" igjen ;-)

Lker bloggen din, så vennligst fortsett!

Une

17.09.2014 kl.11:08

Per Einar Vigmostad: Liker at du liker! :)

christine

30.09.2014 kl.18:26

Hvor får du kjøpt denne kokosmelken?

Une

01.10.2014 kl.10:29

christine: Den fins i noen helsekost- og økologiske butikker.

Lina

18.11.2014 kl.10:15

Prøvde å lage yoghurt, men etter 3 døgn på kjøkkenbenken, når jeg puttet den i kjøleskap, så stivnet den helt (den ble som ikke alt for hard is). Har jeg gjort noe galt? Synes ikke den hadde yoghurt konsistens etter en dag i kjøleskapet.

Une

18.11.2014 kl.11:56

Lina: Det har kanskje noe med hva slags type kokosmelk/-fløte man bruker? Har ikke noe godt svar til deg :)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits