Chiagrøt

I disse sommertider har jeg fått heeeelt dilla på denne lette frokosten. Nemlig kald "grøt" laget av bløtlagte chiafrø. Den brukes også til dessert og kveldskos her hos oss. Veldig anvendelig, rett og slett.   

Sønnen min var skeptisk i begynnelsen og syntes det lignet froskeegg, men nå er han hekta han også.

Chiafrø er en av planterikets beste omega 3-kilder, og de er rike på mineraler og sporstoffer - bl.a. kalsium, kalium og jern. Chiafrø inneholder også alle de essensielle aminosyrene.

Frøene er slimdannende og kan være med på å regulere fordøyelsen.

Basisoppskrift, til ca. 3 personer:

½ kopp chiafrø

1 ½ kopp mandelmelk/rismelk/havremelk/kokosmelk

1 ts vaniljepulver

en klype salt

evt. søtning

Ha chiafrø, "melk", vaniljepulver, salt og evt. søtning i et glass med lokk og rist godt sammen. La blandingen stå i kjøleskapet i minst en halvtime og gjerne over natta. Kan oppbevares i inntil en uke.

 NB: Husk å riste et par ganger til, etter ca. 5 og 10 minutter.

Hvis du bruker kokosmelk - bland den gjerne med litt vann eller rismelk, ellers kan den stivne i kjøleskapet og chiagrøten får ikke optimal konsistens.

 Variasjoner:

Chiagrøten kan varieres med en rekke forskjellige tilsetninger og smaker. Her er noen av dem jeg foretrekker. Kom gjerne med dine forslag i kommentarfeltet!

  • Syltetøy og banan
  • Friske bær, kakaonibs, hakkede nøtter
  • Sitronsaft (røres inn i grøten) og flytende honning
  • Kakaopulver (røres inn) og banan
  • Rosiner og kanel

6 kommentarer

Linda

10.06.2014 kl.11:32

Chiagrøt er fantastisk med mango på!! Mmmmm...

Berit

10.06.2014 kl.12:57

Jeg pleier å male chia-frøene i en kaffe-maler :)

Une

10.06.2014 kl.14:43

Linda: Oh, hørtes digg ut!

Alternativklinikken D.Olsen

10.06.2014 kl.15:09

Denne smaker helt nydelig, og er kjempesunn!!! :-) <3

Elisabeth

10.06.2014 kl.19:30

Så spennende (og litt skummelt) ut - kanskje jeg prøver :)

Har ellers brennesle liggende i vann - det skal bli til fin plantenæring på verandaen. I forhold til forrige innlegg skulle jeg nok heller ha laga suppe :)

Une

11.06.2014 kl.10:39

Elisabeth: Plantene trenger jo også mat ;)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits