Himmelsk julemarsipan

Dette er marsipanen som gir hallelujastemning i heimen, jeg lover! Den er så god, så god. Sukk.

Oppskriften er utarbeidet av en dame som heter Hege B. Ås, og hun har vært så snill og la meg få dele den med dere lesere. Den eneste innvendingen jeg hadde mot hennes oppskrift var at den var aaaaltfor liten, så jeg har derfor doblet mengden.

Jeg beholdt skallet på mandlene. Og slik så marsipanbrødet ut etter en natt innpakket i matpapir i kjøleskapet.

Marsipan:

6 dl malte mandler med eller uten skall

3 ss lecithinpulver

1/2 ts salt

evt. litt vaniljepulver

6 ss lønnesirup (el. sukrinmelis)

4-5 ss smeltet kokosolje

Mal mandlene og sikt dem gjerne gjennom en (litt grovmasket) sil, slik at man får bort grove biter. Bland mandler, lecithin, salt og vaniljepulver i en bolle. Ha i lønnesirup og smeltet kokosolje. Elt det godt sammen.

Variasjoner: Man kan erstatte kokosolje og lecithin med kakaosmør. Kombinasjonen lønnesirup og mandler er ganske enkelt magisk smaksmessig, men lønnesirupen kan erstattes med sukrinmelis for en helt sukkerfri variant.  

 

7 kommentarer

gladerebarn

15.12.2013 kl.19:08

Da skal jeg jammen prøve denne oppskriften:) Har bløtlagt og skoldet mandler som tørker i ovnen akkurat nå. Gleder meg til å sette igang, og takk for fristende oppskrift!

Liv

16.12.2013 kl.09:48

Tusen takk for oppskriften!! Marsipanen ble nydelig. Takk for at du deler:)

Une

16.12.2013 kl.16:08

Liv: Takk for hyggelig tilbakemelding! :-))

Stein Julius

26.12.2013 kl.14:58

Jeg bruker 2 deler mandler, 2 deler valnøtter og en del rosiner. Kjører alt i hurtighakker, behøver ikke skolde mandlene da massen blir mørk av rosinene.

Une

26.12.2013 kl.23:45

Stein Julius: Spennende variant!

Kenneth

01.12.2015 kl.10:23

Hvis du bytter med kakaosmør, bruker du da 8 ss av dette?

Mvh,

Kenneth

Une

01.12.2015 kl.11:29

Kenneth: Jeg har ikke forsøkt med kakaosmør, men vil tro 8 ss er litt mye. Jeg ville forsøkt med 4-5 ss og sett an konsistensen. Du merker når den begynner å bli i overkant fettete :)

Skriv en ny kommentar

hits