Digg klattefrokost

En kjapp brødskive er greit nok til frokost. Men hvis man vil ha noe som går kjapt, smaker godt og i tillegg holder en mett lenge, er denne klattefrokosten et godt alternativ. Eller til lunsj, for den saks skyld.

Klatt 1: Eggerøre.

5 egg, 5 ss vann, urter, en liten ts salt, litt pepper - vispes sammen. Ha kokosolje/ghee i en varm panne, og hell i eggerøren. Skyv røren til side etterhvert som den stivner.

Klatt 2: Bønnemos.

Kokte bønner, f.eks azukibønner (jeg koker en stor gryte økologiske bønner og fryser ned i porsjoner) has i en gryte sammen med litt vann. Varm opp og mos bønnene med en potetmoser. Ha i salt og pepper, og gjerne en klatt klarnet smør. Bønnemosen toppes med chilipulver/paprikapulver eller litt cayenne og rikelig med extra virgin olivenolje.

Nam!

(Sønnen min var superskeptisk til å smake på bønnemosen, men jeg fikk overtalt ham til en liten skje - og vips, resten gikk av seg selv ;-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits