Hjemmelaget salatdressing - kjekt å ha i kjøleskapet



Det vokser og gror i den lille kjøkkenhagen vår, og jeg syns det er utrolig deilig med en salat til frokost av og til. Fylle på med deilige friske grønnsaker. Men hvis en salat skal være av det mettende slaget, må man tilsette litt fett og proteiner i tillegg, ellers blir man jo sulten igjen med én gang. Fettet fremmer dessuten mineralopptaket fra grønnsakene.

Til å mette salaten kan man f.eks bruke bacon, kylling, reker, nøtter, bønner, upasteurisert ost - eller hva hjertet måtte begjære (eller kjøleskapet inneholde).

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere min enkle og gode salatdressing. Kjekt å ha på et glass i kjøleskapet, for da blir terskelen for å lage seg en liten salat litt mindre. Dressingen man kjøper i butikken inneholder som regel helseskadelige raffinerte oljer, så hjemmelaget er gull!

Dressingen holder seg 2-3 uker i kjøleskap, du kan gjerne halvere oppskriften hvis du syns det blir for mye.

0,25 dl eddik

2 ts sennep

1 ss lønnesirup/honning

1 ss tamari soyasaus

1,5 dl extra virgin olivenolje av beste sort - piskes inn til slutt

3 kommentarer

Helene

04.09.2013 kl.22:56

Takk for tips :)

Nina Bakke

05.09.2013 kl.07:14

Salat er nydelig, og ekstra godt med litt dressing. Jeg pleier å lage raw avokadodressing til Cæsar salat :)

Une

05.09.2013 kl.12:16

Nina Bakke: Hørtes veldig godt ut! Kan du dele ingrediensene i den? :)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits