Slik lager du deilig fiskekraft!

Det er enkelt å lage kraft, og når man lager kraft på fiskeavskjær trenger det heller ikke ta hele dagen. Her har du en enkel oppskrift på hvordan det gjøres, så skitt fiske!

I denne kraften er det brukt havabbor, men man kan bruke de fleste typer fisk.

Du trenger:

2 fisk - selvsagt helst fra dagens fangst :-)  (Eh, men helst ikke makrell...)

vann

2 ss eplecidereddik (fra Helios)

1 løk

2 gulrøtter

gjerne litt purre eller selleri

1 laurbærblad

1 ts salt

1-2 ts hel pepper

en neve friske urter (kan sløyfes) - f.eks persille, salvie, rosmarin

Rens fisken, og legg fiskefiletene til side. Hode, skinn, hale, bein og finner legges i en gryte. Fyll vann til over fiskeavskjæret. Ha i eddik og la gryta stå i en halvtimes tid (eddiken trekker mineraler ut av fiskebeinene). Kutt grønnsakene i store biter og ha dem i gryta sammen med laurbærblad og hel pepper. 

Kok opp og fjern evt. skummet som legger seg på toppen. La kraften simre i 1,5 time. Urter og salt has i mot slutten av koketiden. Til slutt siles kraften, og du har verdens beste base for deilig fiskesuppe el. fiskegryte. La deg ikke stanse av at du mangler noen ingredienser, det blir god fiskekraft med kun fiskeavkjær, vann og salt.

Kraften kan fint fryses.

Innlegg kommer i løpet av et par dager og hvordan du kan bruke kraften til å lage enkel og nydelig fiskesuppe. 

Stikkord:

6 kommentarer

Kristine

30.07.2013 kl.13:22

Så flott med oppskrift på fiskekraft! Da er det bare å sette igang:)

Une

30.07.2013 kl.14:08

Kristine: Det er det vettu ;-) By the way, skal du ikke snart blogge litt igjen?

gladerebarn

31.07.2013 kl.12:11

Hehe, sommerferie! Så får vi se når skrivekløen blir for plagsom:)

Une

31.07.2013 kl.13:01

gladerebarn: Kos deg :)

Heidi

07.08.2013 kl.09:39

Skal fiskeben kokes med i hele koketiden? Jeg har lest et annet sted at fiskeben skal taes ut etter bare 20 min, men i den oppskriften ble det ikke brukt eplecidereddik slik som her. Prøver å lære meg dette med fiskekraft :)

Une

07.08.2013 kl.10:35

Heidi: Hele fisken er med ja, bortsett fra filet og innmat. Fremgangsmåte hentet fra GAPS-boka.

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits