Sesamolje fra topp til tå gir vakker sommerhud

I vinter var jeg på workshop hos min venninne Helene, som er yogalærer. På kurset lærte vi ulike ayurvediske morgenrutiner, og èn av disse behandlingene har jeg hatt spesielt glede av og har derfor fått lov til å dele den med dere. Nemlig oljemassasje med sesamolje! Litt egenpleie rett og slett.

Oljemassasjen gir deg strålende myk og fin sommerhud, og gir en god start på dagen. Man får muligheten til å bli kjent med egen kropp, kanskje finner man områder på kroppen som trenger litt ekstra omsorg og oppmerksomhet - en vond albue, et stivt kne... 

Sesamolje er i India brukt i hundrevis av år som helbredende olje. Den har en rekke pleiende egenskaper, både på hud og på ledd. Oljen brukes dessuten i dyre hudkremer. Sesamolje virker varmende, ypperlig til bruk i kalde vintermåneder - men også en norsk sommermorgen, synes jeg. Alt som varmer er av det gode, det er nå min mening!

Kokosolje er derimot en kjølende olje, denne kan også godt brukes nå om sommeren, men sesamoljen er altså min favoritt. 

 

Slik gjør du:

Stå opp tidlig, mens resten av huset ennå sover. 

En-to dl kaldpresset økologisk sesamolje varmes forsiktig opp til den blir lunken - eller bruk den som den er, det går også fint. Ha i noen dråper av en god eterisk olje, f.eks lavendel - som virker deilig beroligende. 

Innta deretter badet, kast pysjen og finn fram et håndkle som du kan stå på. Ellers kan det bli mye søl. 

Dypp hendene i oljebollen og begynn med å massere tærne, et par sirkler på hvert ledd. Deretter føttene og så videre oppover. Er det steder som føles ømme eller som blir fort røde, gi disse litt ekstra olje og oppmerksomhet. Gi hele kroppen en raus omgang med olje, glem ikke armer, hender og fingre og ta gjerne med ansiktet og hodebunnen også. 

Man trenger ikke alltid være like omstendelig, noen ganger liker jeg å ta en rask og litt kraftig omgang med oljen, store bevegelser for å få i gang sirkulasjonen.

Til sist, når man begynner å ligne en glinsende iberiasnegle, er det på tide å gå i dusjen for å skylle av overflødig olje. 

Og det beste er - etter dusjen har man fått den fineste silkemyke hud! Og man trenger ingen bodylotion.

NB: Dersom du skal på stranda eller ligge i solsteken på verandaen, kan du godt legge denne aktiviten til kvelden istedet.  

By the way - jeg tror faktisk man blir et bittelitt bedre menneske av å starte dagen med å gi seg selv litt egenomsorg. Som yogalærer Helene så fint sier det: Det er ikke egoistisk å ta vare på seg selv, for da slipper verden å ta vare på oss.

Jeg lover deg at du nå har fått en god begynnelse på dagen, håper resten av dagen blir like fin :-)

2 kommentarer

wa2wo.blogg.no

15.06.2013 kl.22:40

Så utrolig smarte ord :Det er ikke egoistisk å ta vare på seg selv, for da slipper verden å ta vare på oss. :D

Selv elsker jeg selvpleiedagen min som er søndag. Det er ubeskrivelig godt å bare puff alle andre tanker litt unna, og ta vare på seg selv, både kropp og sjel :)
:-) høres herlig ut. Må prøves. Bare man klarer å stå opp før andre :-)

Skriv en ny kommentar

hits