Sallys sauterte grønnkål

Sautert grønnkål er en perfekt siderett til fisk eller kjøtt. Grønnkålen tar opp de gode smakene fra de andre innslagene i retten når alt vendes i stekepanna. Dette er dessuten fastfood, kun få minutter tar det før den er ferdig. Steker du et fiskestykke ved siden av har du en nydelig og sunn middag laget på et kvarters tid. Man kan godt bruke spinat i stedet, men den faller litt mer sammen når man steker den, enn det grønnkål gjør.

Denne nydelige sideretten fikk jeg tips om fra en av mine lesere, Sally. Hun er ernæringsfysiolog og har sitt virke i Trøndelag et sted. Mange gode tips har jeg fått av henne!

Du trenger:

grønnkålblader kuttet i litt mindre stykker (ta gjerne bort stilken, hvis den er tykk)

en neve pinjekjerner

et par fedd hakket hvitløk

et par-tre ss tamari soyasaus

økologiske rosiner/tørkede aprikoser i biter

litt kanel

olivenolje til steking

Stek først pinjekjernene litt i olivenolje til de får kledelig lysebrun farge, og ha så i hakket hvitløk. La det surre så vidt i panna. Fortsett med å ha i grønnkål og aprikoser/rosiner samt soyasaus og litt kanel. Done! Hele retten lages på under fem minutter.

Stikkord:

6 kommentarer

supermatforbarn

27.08.2011 kl.12:50

Dobbeltnam! Jeg elsker grønnkål og bli snart syk av misunnelse over all grønnkålen i hagen din. Finner ikke grønnkål noen steder her i omegn i år og skal absolutt forsøke meg som grønnkålbonde igjen neste år. Håper det blir bedre hell og at de ikke blir oppspist av ulumskheter som i fjor.

Une

27.08.2011 kl.17:38

Jeg kunne jo nesten kalle det grønnkålbloggen, så nå tror jeg at jeg skal blogge om noe annet framover. Men bedre lykke som grønnkålbonde neste år, når jeg kan få det til så kan alle det! Jeg har aldri dyrket noe som helst før, utenom karse, hehe.

malin4ever

28.08.2011 kl.12:08

Jeg tåler heller ikke gluten, så det var veldig gøy at du skriver denne bloggen. Det var utrolig gøy å lese bloggen din.

Une

28.08.2011 kl.14:40

malin4ever: Takk, hyggelig å høre :-)

Sally @ Helhetlig Ernæring

31.08.2011 kl.11:50

Nei, så kult! Så denne innlegg først nå og ble så glad at du delte den med dine lesere!! Skal prøve den neste gang med aprikoser :-)

Une

31.08.2011 kl.16:01

Sally @ Helhetlig Ernæring: Laget den igjen i går, sykt godt!!

Skriv en ny kommentar

hits