Fløyelsmyk sjokoladekake

Kombinasjonen kakao, mandel og kokos - mmmmm, say no more. En dag jeg virkelig får ånden skal jeg lage den perfekte topping til denne kaka. Enn så lenge, den smaker nydelig som den er!

Til en liten kake, jeg brukte en springform som var 20 cm i diameter:

3 egg

1 dl palmesukker, eller annen søtning

1,5 dl kokosmelk

en skvett kaffe

1/2 ts salt

6 ss kakao

3 dl mandelmel (lag selv ved å kverne/blende mandler, eller kjøp ferdig på helsekost)

1 dl kokosmel

1/2 dl olje (jeg brukte økologisk solsikkeolje)

2 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og palmesukkersukker. Rør så i de øvrige ingrediensene. Ha røra i en smurt form og stek kaka på 180 grader i ca. 25 minutter.

Stikkord:

4 kommentarer

Ida

22.04.2011 kl.23:15

Nam, har bokmerket denne! :-) Fortsatt god påske! :-)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

23.04.2011 kl.11:01

Får vann i munnen! :) Skal testes

Elin

12.02.2014 kl.11:14

hei Une.

kom tilfeldigvis inn på bloggen din, da jeg søkte litt oppskrifter.

denne sjokoladekaken står nå i ovnen :) måtte testes.

supert med en kake man kan slenge i sammen kjapt hjemme, med vanlige ingredienser som alle har i hus, for oss som både bruker mel og melkeprodukter i hverdagen. jeg byttet med vanlig sukker, er det samme søtningsforfold? og kvernet bare mandler med skallet på i kjøkkenmaskinen. pleier man å skolde mandlene først?

hilsen Elin (mamma til Leon)

Une

12.02.2014 kl.12:40

Elin: Heihei :) Du trenger ikke skolde mandlene, og ja søtningsforholdet er omtrent det samme med vanlig sukker :)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits