Hjemmelaget majones på to minutter

Vi er storforbrukere av majones hjemme hos oss, det er på en måte vårt smør og smaker jo fantastisk sammen med pålegg på brødskiva. Som oftest lager jeg majonesen selv, men jeg innrømmer at jeg syns vispingen er gjespende kjedelig.



Derfor ble jeg så fornøyd da Grønt vann gjorde meg oppmerksom på denne geniale måten å lage majones på. Det virker nesten for godt til å være sant, men det er det heldigvis ikke.

Jeg bruker ofte kaldpresset olivenolje i majonesen, siden kaldpressede oljer har de beste fettsyrene. Det gir en ganske kraftig smak, så hvis du liker majonesen mer nøytral kan du blande med en mildere olje (soya, solsikke e.l.).

2 eggeplommer

2 ss vann

saft fra en halv sitron

1-2 ts dijon-sennep

1 ts havsalt + litt pepper

2,5 dl olje

Pass på at både olje, egg og vann har romtemperatur før du begynner. Så gjør du ganske enkelt slik: 

Stikkord:

17 kommentarer

Har ikke turt å prøve m stavmikser ennå (har en dårlig stavmikser.. men kanskje jeg skulle teste dette alikevel! :)

Jeg har faktisk ikke spist kjøpemajones siden jeg begynte å lage selv. Smaken er jo så utrolig mye bedre! (min favoritt er også m olivenolje) :)

anne christine kator

04.04.2011 kl.19:45

Wow!! Jeg er solgt! Hilsen Majo-lover!
Stavmikser er tingen. Det går an for hånd også, men det var den vispingen, da ;-)

Marianne

05.04.2011 kl.12:17

Alt i orden, veldig hyggelig med tilbakelinker! Og veldig illustrerende video! Har du laget den selv?

Une

05.04.2011 kl.13:12

Marianne: Oh no, har ikke laget den selv :-) Det er ordentligmat.no som har postet den på youtube
Og DER har jeg laget majones med (den kjempedårlige) stavmikser vi har. Det funket jo uTROlig bra! Og kosistensen ble MYE bedre enn når man bruker vanlig håndmikser! Takk for video (som jeg ikke fikk somlet meg til å se før nå...) !!

Tone - Hjertemat

11.04.2011 kl.20:10

Det så jo MAGISK ut! Det må jeg prøve! Så inspirerende med video!

Marita

20.04.2011 kl.14:57

Det så jo fantastisk enkelt ut! Sliter ofte med at majonesen bare ender opp som en tynn suppe :)
Sånn SKAL jeg lage :)

Une

13.05.2011 kl.19:59

Fru Jacobsen: Ja, anbefales!

SpiseElskeLeveNaturlig

07.09.2011 kl.00:10

Kjempe fin oppskrift på majones du har , så denne må prøves. Noen ganger savner en majones- av det riktige slaget ;)

Kristine

20.08.2012 kl.11:08

Jeg vet ikke hva jeg gjør galt, men 2. gangen jeg prøver meg på majones nå, og det blir suppe hver gang :(

Une

20.08.2012 kl.14:50

Kristine: Det har også skjedd med meg et par ganger, og jeg tror jeg konkluderte med at jeg hadde tatt stavmikseren for fort opp. Du kan også prøve å ha i en ekstra eggeplomme for å gjøre det litt enklere.

Kristine

20.08.2012 kl.20:31

Jeg lot den stå i kjøleskapet og prøvde på nytt da jeg kom hjem. Hadde i tillegg oppi en eggehvite og rørte alt sammen(sett i en annen oppskrift) før jeg puttet i stavmixeren, denne gangen fungerte det supert! :D

Heidi Katrine

29.03.2013 kl.22:14

Er havsalt mindre salt enn vanlig? Jeg bruke 1 ss som oppskriften sa, og måtte kaste alt fordi det ble alt for salt.

Heidi Katrine

29.03.2013 kl.22:15

Glemte å si jeg brukte vanlig salt.

Une

30.03.2013 kl.10:23

Heidi Katrine: Mulig jeg har tatt litt hardt i. Husker ikke, for det er så lenge siden. Men jeg har litt små spiseskjeer i hus.. Beklager det! Helt generelt vil jeg anbefale å smake til sjøl med søtt og salt for å få den smaken man liker.

Skriv en ny kommentar

hits