Artisjokktid!

Vakre, delikate artisjokker dyppet i olivenolje med sitron. Ingenting kan f meg til lengte mer etter solfylte, middelhavske omgivelser. Sukk.



Det beste er jo sitte og innta disse lekkerbisknene p en balkong p Sicilia for eksempel, men noen ganger m man ta til takke med second best. Og nestbest er i dette tilfellet heller ikke verst. Man kan jo kose seg p balkongen hjemme ogs, bare man har tilstrekkelig med pledd ;-)

For n er det artisjokksesong og god tilgang p disse godbitene! Til og med Rema1000 hadde tatt seg bryet med ta inn noen artisjokker, la jeg merke til her om dagen.

Artisjokker er rike p B-vitaminet folat og p antioksidanter. Artisjokkene inneholder ogs fiberstoffet inulin, som er gunstig med tanke p opprettholde en balansert tarmflora. Og for de som ikke har ftt det med seg - god tarmflora er avgjrende for et godt immunforsvar.

Tilberedning: Man kan rense artisjokkene fr man koker dem-ved kutte av toppen, fjerne de stive bladene rundt sidene og fjerne "skjegget" i midten med en teskje. Hensikten er jo at man skal spise den myke delen nederst p artisjokken.

Jeg tar meg sjelden bryet med rense dem. Vi gjr slikvi lrte aven grnnssaksselger p Sicilia, vikoker dem rett og slett hele i vann (du kan godt kutte bort stilken)med sitronbter oghavsalt. Det tar ca. 30 minutter koke dem mre.

S er det bare maule i vei. Det er litt som spise reker,renskeprosessen er en del av mltidet. Riv av ett og ett blad, dypp denmyke og spiselige, nederstedelen i en god olivenolje tilsatt sitron, salt og pepper. Underveis pleier jeg fjerne de stive blomsterhrene i midten med en skje. Etter en stund kommer du inn til det myke "hjertet" (som er den indre, nedre kjerne)av artisjokken.

Fryyyyd!

3 kommentarer

h, ja! artisjokk er godt! :-)
merker jeg er skeptisk.... ;) Men absolutt villig til prve! Skal se etter dem neste gang jeg er p ICA i Mandal! :)

Aila

01.04.2011 kl.19:10

Jeg m innrmme at jeg aldri har kjpt artisjokk ferske i butikken. Men det er bare fordi jeg ikke har visst hva jeg skal ha det sammen med eller hvordan jeg skal tilbrede den. Men kanskje jeg skal stikke innom Rema 1000 i morgen :-)

Skriv en ny kommentar

hits