Vårlige risruller

Jeg laget mange av disse vietnamesiske vårrullene her om dagen, og de fikk virkelig bein å gå på. De har vært populære både som matpakkemat til sønnen min og som middag til hele familien. Og jeg klarer ikke slutte å tenke på dem...



Jeg har ikke noen eksakte mål, men brukte disse ingrediensene i vårrullene:

strimler av kål og gulrot

bønnespirer

kylling/evt. reker

chili

glutenfri soyasaus + litt søtning (f.eks. palmesukker)

frisk koriander

hakkede peanøtter

vårrull-rispapir

Surr kylling, kål, gulrot og chili i litt olje. Ha på soyasaus + søtning (evt. litt sweet chili-saus). Ha i bønnespirer, koriander og hakkede peanøtter.

Det er sikkert veldig godt med hoi sin-saus i stedet for soyasaus, men jeg er usikker på om denne fins uten gluten - er det noen som vet?

Dypp rispapiret i varmt vann til det blir mykt. Legg det på et fuktig håndkle. Plasser fyllet på midten, fold nedre del opp over fyllet. Fold så inn de to sidene og rull sammen.

Server med sweet chili-saus eller med denne nydelige peanøttsausen. Her har jeg heller ikke noen mål, men det finnes mange gode oppskrifter på nettet. Jeg brukte:

peanøttsmør fra helsekost

litt soyasaus

litt kokosmelk

palmesukker eller annen søtning

evt. litt salt

Rør alt sammen og dypp risrullene i sausen. Nam.

9 kommentarer

Så de skal altså ikke (frityr)-stekes? Interessant... Jeg eeelsker vårruller men har aldri laget mine egne... :)

Une

23.03.2011 kl.13:52

Dette er en rå variant :-) Når man lager vårruller med rispapir, syns jeg de er best rå. Lager man med vanlig vårrullpapir bør de stekes eller friteres.

Aila Paulsen

23.03.2011 kl.23:03

Det var et godt tips. Dette skal jeg prøve selv. Og det fine er jo at man kan lage akkurat det som man liker best selv.

Sally Haugen

25.03.2011 kl.09:16

Hei Une,
Vanlig hoi sin saus inneholder gluten (hvete) men det finnes noen glutenfrie varianter som kan bestilles på nettet. Ellers går det fint an å lage selv! Her er en enkel oppskrift...peanøttsmør kan godt brukes isteden for bean paste...
http://gfvegheads.wordpress.com/2010/02/09/gluten-free-hoisin-sauce/

Une

25.03.2011 kl.17:35

Sally: Tusen takk for innspillet :-)

Siri

04.06.2011 kl.22:12

Har hatt besøk av K og J og de snakket om den kjempegode sausen/dippen som du hadde oppskrift på. Er det denne mon tro?

Une

05.06.2011 kl.09:33

Siri, det var nok denne: http://unesmat.blogg.no/1305811002_krabberuller.html

Linda

25.06.2014 kl.15:31

Hei :-)

Må si jeg er kjempeglad for at jeg surfet innom din side (husker ikke helt hvordan jeg havnet her men;). Den er jo stappfull med inspirasjon. Har planer om å lage noen av tingene dine, gleder meg. :-) Ha en fin dag, hilsen fra Sarpsborg.

Une

25.06.2014 kl.15:32

Linda: Hyggelig å høre! God sommer til deg :)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits