Kikertpannekake (indisk chilla)

Kikertpannekaker er et supert alternativ til brød. Denne indiske varianten med tomater og vårløk er en slags slags krysning mellom pannekake og omelett.

 

4 dl vann

5 del kikertmel

2 ts gurkemeie

1 ts paprikapulver

1/2 ts salt

2 finhakket vårløk (evt. litt sjalottløk eller purre)

2-3 finhakkede cherrytomater

Man kan ha egg i røra, men jeg syns den blir best uten.

Så lett er det: Begynn med å blande mel og vann. Ha så i krydder, finhakket vårløk og finhakkede tomater. La røra svelle noen minutter. Stek kikertpannekakene i kokosolje i en panne. Røra kan stå i kjøleskapet i tre-fire dager.

Variasjoner: Du kan godt ha andre ingredienser i røra, f.eks. chili, ruccola, oregano, karri, persille etc.

Spis gjerne pannekaka med olivenolje sprinklet over - eller majones/pesto/guacamole - og ruccola, løk, spirer, avokado, spekeskinke eller røkelaks e.l. Det finnes jo uendelige muligheter :-) Brett den gjerne sammen, legg noe godt inni og ta den med som matpakke.

3 kommentarer

Har lurt litt på hva jeg skal ha til kikertpannekakene - dette var et godt alternativ! Er herved skrevet bak øret!

Monica

26.03.2011 kl.18:25

Denne er prøvd her i dag - deilig var den! Takk for god oppskrift. :)

Ellen - matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com

27.03.2011 kl.17:15

Oj! Visste ikke at kikertmelet i innvandrerbutikkene kan være glutenforurenset. Takk for info om det. Har brukt den typen her, men ikke merket noe til det, tror jeg, da.:-)

Skriv en ny kommentar

hits