Kikertpannekake (indisk chilla)

Kikertpannekaker er et supert alternativ til brød. Denne indiske varianten med tomater og vårløk er en slags slags krysning mellom pannekake og omelett.

 

4 dl vann

5 del kikertmel

2 ts gurkemeie

1 ts paprikapulver

1/2 ts salt

2 finhakket vårløk (evt. litt sjalottløk eller purre)

2-3 finhakkede cherrytomater

Man kan ha egg i røra, men jeg syns den blir best uten.

Så lett er det: Begynn med å blande mel og vann. Ha så i krydder, finhakket vårløk og finhakkede tomater. La røra svelle noen minutter. Stek kikertpannekakene i kokosolje i en panne. Røra kan stå i kjøleskapet i tre-fire dager.

Variasjoner: Du kan godt ha andre ingredienser i røra, f.eks. chili, ruccola, oregano, karri, persille etc.

Spis gjerne pannekaka med olivenolje sprinklet over - eller majones/pesto/guacamole - og ruccola, løk, spirer, avokado, spekeskinke eller røkelaks e.l. Det finnes jo uendelige muligheter :-) Brett den gjerne sammen, legg noe godt inni og ta den med som matpakke.

3 kommentarer

Har lurt litt på hva jeg skal ha til kikertpannekakene - dette var et godt alternativ! Er herved skrevet bak øret!

Monica

26.03.2011 kl.18:25

Denne er prøvd her i dag - deilig var den! Takk for god oppskrift. :)

Ellen - matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com

27.03.2011 kl.17:15

Oj! Visste ikke at kikertmelet i innvandrerbutikkene kan være glutenforurenset. Takk for info om det. Har brukt den typen her, men ikke merket noe til det, tror jeg, da.:-)

Skriv en ny kommentar

Une

Une

40, Mandal

En blogg til inspirasjon for deg som av ulike årsaker ikke spiser gluten og melkeprodukter. Hel, ren, ekte mat laget fra bunnen av. Her vil du også finne tips til en grønnere hverdag og annet som tilhører det naturlige univers :) Lenger ned på siden finner du link til bloggen på Facebook. E-post: unesmat@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits