Veskekake for folk på farten

Jeg fikk telefon fra en venninne. Hun var på vei hjem fra jobb, skrubbsulten og hadde nettopp brukt en liten formue på en skarve energibar fra Røtter, som forresten smakte vondt. I know the feeling! I desperasjon kjøper man typisk en banan, en sjokolade eller en rådyr proteinbar (som i tillegg er stappa med sukker) for å stille den verste sulten, mens man fyker rundt i byen. Så kjære folk i farta - her er en gave til dere:Ca. 10 stk:

3,5 dl mandelmel (kjøp ferdig mel, eller mal mandlene sjøl i mandelkvern/kaffekvern)

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

0,5 dl økologisk solsikkeolje eller annen olje

0,5 dl agavesirup/yaconsirup e.l.

1 ts vaniljeekstrakt

1 dl kokosmasse

0,5 dl pinjekjerner - hakkes

0,5 dl solsikkekjerner - hakkes

1 dl gresskarkjerner

1 dl cashewnøtter - hakkes

1 dl rosiner eller tørkede tranebær

Så lett er det: Bland mandelmel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle blandes olje, agavesirup, vaniljeekstrakt. Ha det tørre i det våte og rør godt. Tilsett deretter kokos, kjerner, nøtter og rosiner. Det skal bli en "sticky" masse. Du kan godt kutte ned på sirupen og erstatte med litt ekstra olje.

Trykk deigen ned i en form smurt med olje. Jeg brukte to mindre brødformer, men du kan godt bruke en firkantet form (ca. 20x20 cm) eller en springform. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.

Denne kaka er stappet med sunne fettsyrer og vegetabilske proteiner. Solid energi som varer hele veien hjem! Pakk gjerne én og én og legg dem i frysen, da kan du ta ut en om morgenen og putte i veska.


7 kommentarer

20.03.2011 kl.09:05

Nyyydelig Une!
Her var det jo den ene vidunderoppskriften etter den andre...!! Må lese mer når jeg har tid! Ha en fin dag!! :)

Ellen

25.03.2011 kl.08:26

MMMMM! har vært ute etter bar-oppskrift. Kanskje jeg skulle prøvd denne? Trenger det som snacks til skolematen. Denne er jo veeeeldig sunn. Og helt enig: Mange av disse barene som man kjøper i dyrevis av dommer på helsekosten smaker pyton :-)

Monica

26.03.2011 kl.18:32

Fy søren så god denne var! Kunne spist den opp før jeg satte den i ovnen! Yami! Tok litt sjokolade (som vi kan spise) og kuttet oppi også. Men jeg slet voldsomt med å få den ut av brødformen. Selv om jeg hadde smurt den inn med olje, så den ble så ødelagt etter den hadde vært i ovnen.. :( Hva kan det være tror du?

Une

29.03.2011 kl.17:28

Monica: Jeg vet faktisk ikke helt. Jeg har noen veldig gode "non-sticky" brødformer. Du kan jo brød med litt bakepapir i bunnen? Eller med en springform som kan åpnes?

Linda

24.04.2011 kl.23:49

Kan en bruke sukrin i stenden for agavesirup?

Une

25.04.2011 kl.11:35

Linda: Jeg er litt usikker på hvordan det vil bli. Sirup gir kaka litt væske, noe den trenger. Men kanskje du kan bruke sukrin og så tilsette et egg som bindemiddel? Go wild ;-)

Skriv en ny kommentar

hits