Frokostgrøt med havre og quinoa

Det finnes mange variasjoner over temaet grøt hjemme hos oss, vi spiser det alltid til frokost. Det henger selvsagt sammen med at vi har en gutt på 2 år som foretrekker å starte dagen med grøt, men jeg syns selv det er et deilig alternativ til brødmat.

Nok til to og en halv:

3 dl glutenfrie havregryn

7 dl rismelk og vann - halvt om halvt

2 dl ferdigkokt quinoa

1 liten ts salt

1 ss kokosolje

1 ss nypepulver  (kan sløyfes)

rosiner/svisker/tørkede aprikoser e.l.

hakkede mandler, blåbær, kanel

Jeg har alltid ferdigkokt quinoa i kjøleskapet, jeg bruker det hele tiden i grøt, salater, smoothies, lapper, som tilbehør etc. Quinoa er et frø som inngår i supermat-kategorien, meget næringsrikt og et godt alternativ til korn og ris. Det kommer et eget innlegg om quinoa senere her på bloggen. Quinoa finnes i GoGreen-serien som man får kjøpt i velassorterte kolonialbutikker som f.eks. Ica. Man får også kjøpt quinoa på helsekost.

Grøten blir til slik: Kok havre sammen med rismelk/vann og salt i ca. 10 min. Det ligner mest en tykk suppe - det er fordi det skal være plass til kokt quinoa, som has i mot slutten av koketiden. Ha så i rosiner eller tørket frukt og tilsett kokosolje og nypepulver. Grøten toppes med hakkede mandler, frosne blåbær og kanel (kanel var jeg tom for da bildet ble tatt).

Både rismelk og tørket frukt gir naturlig søtsmak på grøten. Hvis det er for lite for deg, kan du evt. bruke litt Bjørkesøt eller honning på toppen.

Nå har du fått starten på en god dag, resten må du stå for selv :-)

2 kommentarer

22.06.2013 kl.16:51

Så gøy at noen andre enn meg bruker nypepulver i havregrøten

Une

22.06.2013 kl.19:00

Anonym: :-))

Skriv en ny kommentar

hits